REUSMUNTADA

El Reus torna a escriure una altra pàgina per a la història del club roig-i-negre. L'equip ha remuntat per 7 gols a 2 el partit d'anada a Riazor enmig d'un Palau on no hi cabia ni una agulla. Les pors d'una temporada en blanc s'han esborrat avui davant un Liceo que s'ha fet petit. Els de Jordi Garcia ja somien en tornar a aixecar la màxima de l'hoquei patins.
Imatge de la victòria al Palau davant el Liceo

FOTOGRAFIA: Reus Deportiu

Res és impossible quan hi creus amb totes les teves forces. El Reus Deportiu ha aconseguit remuntar l'anada dels quarts de final de la Lliga Europea i ho ha fet per ni més ni menys que 7 gols a 2. El partit a Riazor va ser un càstig immerescut quan, al final del matx, l'electrònic es quedava immòbil amb el 4 a 1. Els roig-i-negres però han fet la feina abans d'entrar al túnel de vestidors i ho han rematat amb un bany de gols: el Reus al qual estàvem acostumats torna a ser aquí amb més força que mai.

Feina feta no fa destorb

Els de Jordi Garcia han sortit bolcats a l'atac des del minut u per intentar retallar la diferència de tres gols en contra. Aquesta ha estat la clau de l'èxit i el primer gol, la injecció de moral definitiva per seguir a bon ritme. Ha estat Torra qui ha fet embogir el Palau després d'un pal de Marín al minut cinc (1-0). El de Tordera ha batut Malián al minut vuit després d'un contraatac liderat pel 9 del Reus. L'afició s'ho començava a creure quan Romà ha centrat una bola dins l'àrea que ha acabat rematant Salvat per fer pujar el 0 a 2.

Cinc minuts més tard Di Benedetto ha vist la blava però Marín ha desaprofitat la directa. Tot i així, el "killer" del Reus ha tingut una segona oportunitat confosa que no se li ha resistit (0-3). El Liceo no podia intimidar la porteria de Càndid i les poques aproximacions gallegues les ha resolt l'ex del Voltregà, avui imparable i una defensa de 10. Els jugadors han entrat als vestidors amb un peu a la remuntada.

Rematar, per remuntar

A la represa els gallecs han pressionat els del Baix Camp sortint a buscar un gol que fes emmudir al Palau i els transportes directes a la Final Four. No ha estat així, ja que Torra, tot i haver fallat una directa, ha culminat la remuntada amb una de les seves genialitats sis minuts després de l’inici d’aquesta segona meitat (4-0). Un minut més tard, Casanovas no ha materialitzat un penal que ha aturat Malián. Càndid ha pogut aturar també una directa a Dava Torras, però al 34 Payero igualava l'encontre fent el 4 a 1 que queia com una gerra d'aigua freda.

Els reusencs no han buscat l'empat i l'afició els portava en braços cap a la victòria. Quasi sense pair la igualtat en el marcador, Àlex Rodríguez ha corregut per banda i li ha servit la bola a Salvat. Al de Reus només li ha calgut acompanyar-la per deixar de somiar amb un 5 a 1 fet realitat. Els verds a la desesperada ho han intentat sense fortuna, ja que l'intercanvi de cops ha beneficiat als reusencs quan Casanovas, des del seu camp, ha conduït la bola fins a superar per baix al porter visitant (6-1). Miras, just en la jugada següent, per poc no ha aconseguit el segon pel Liceo. Quan restaven sis minuts pel final, Àlex ha culminat la desitjada remuntada amb una picada per fer del Palau una festa i celebrar el pas a la Final Four (7-1). Ha tancat el matx altre cop Payero qui ha posat el 7 a 2 definitiu i sense conseqüències per un Reus que ja és semifinalista de la Lliga Europea.

Amb la lliga en joc però sense donar-li massa importància el Reus ja pensa amb preparar la Final Four d'aquesta copa continental. El proper rival, el Barça que ha vençut en aquesta tornada al Follonica per 5 gols a 1.