Revaliden el títol de la Lliga Catalana

El Reus Deportiu guanya (3-5) al Noia Freixenet i es proclama campió de la Lliga Catalana 2017/2018. Els roig-i-negres aixequen el títol català per segona vegada consecutiva
crònica noia reus lliga catalana

El projecte del Reus Deportiu de 'Jordi Garcia' ha començat de la millor manera possible. Els roig-i-negres han revalidat el títol de la Lliga Catalana després de guanyar al Noia Freixenet per 3 gols a 5. Els reusencs han hagut de treballar de valent per vèncer a un rival que no ha posat les coses gens fàcils. El conjunt de la capital del Baix Camp ha afrontat l'encontre amb la baixa d'Albert Casanovas per molèsties a l'esquena.

Noia Freixenet i Reus Deportiu ja s'havien vist les cares a la fase de grups i en aquell ocasió l'equip de Sant Sadurní d'Anoia ja va guanyar als roig-i-negres. Un equip rocós i amb les idees ben clares, combinant joventut i experiència. De fet, el rival dels roig-i-negres ha sortit amb les idees ben clares i al minut 1' de partit Aleix Esteller ha inaugurat el marcador. L'encontre s'ha convertint en una constant d'anades i vingudes amb molt poques possessions per part dels dos equips. El Reus Deportiu ha aconseguit restablir l'empat al minut 7' mitjançant un gol de Romà Bancells de penal. A mesura que han avançat els minuts, el ritme del partit ha disminuït. El Reus ha passat a ser el dominador de l'encontre i al 15' Marc Torra, un dels protagonistes de la final, ha donat l'avantatge als roig-i-negres amb una gran jugada individual.

El conjunt de Sant Sadurní d'Anoia no s'ha donat per vençut. Martí Casas, al minut 17', ha restablert l'empat posant el 2-2 al marcador. Malgrat això, poc abans del descans Marc Torra ha tornat a donar l'avantatge pel Reus Deportiu. A la represa, els roig-i-negres han donat un cop psicològic al seu rival. Joan salvat ha posat el 2-4 després d'una gran jugada col·lectiva dels reusencs. Amb el resultat en contra, el Noia Freixenet ha atacat amb serenor, resguardant i mantenint ben ordenada la defensa. No ha estat fins al 37' quan el conjunt del Penedès ha retallat distàncies amb el 3-4 mitjançant Martí Casas de falta directa.

En els darrers minuts de partit el Noia Freixenet ha buscat l'empat amb insistència. El conjunt de Sant Sadurní d'Anoia ho ha provat diverses vegades però sempre s'ha trobat davant Càndid Ballart, molt segur sota la porteria roig-i-negre. Quan quedaven poc més de 30 segons, el Noia ha posat 5 jugadors sobre la pista. Joan Salvat ho ha aprofitat per caçar un rebuig i disparar a plaer a porteria buida. 3-5 campions de la Lliga Catalana.

El Reus Deportiu revalida el títol català i comença de la millor manera possible la temporada. Els roig-i-negres tenen per endavant un octubre trepidant amb la Supercopa d'Espanya, la Copa Continental i l'inici de l'OK Lliga. El proper partit del conjunt de Jordi Garcia serà divendres que ve contra el Barça en motiu de les semifinals de la Supercopa d'Espanya. Una prova de foc per mesura les forces d'aquest Reus Deportiu.

La fitxa del partit

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Romà Bancells, Joan Salvat, Àlex Rodríguez i Marc Torra -cinc inicial- Raül Marín, Jan Escala

Noia Freixenet: Xus Fernández, Aleix Esteller, Nil Roca, Sergi Llorca, Arnau Xaus - Martí Casas, Humberto  Mendes, Del Amor, Sergi Aragonès

Gols: 1-0 Aleix Esteller (1'), 1-1 Romà Bancells (8'), 1-2 Marc Torra (15'), 2-2 Martí Casas (17'), 2-3 Marc Torra (24'), 2-4 Joan Salvat (26'), 3-4 Martí Casas (37'), 3-5 Joan Salvat (49')