Back to top

Riudecols i Botarell podrien entrar al CAT el 2024

El CAT ha aprovat el pressupost del 2024. Algunes de les inversions previstes són la infraestructura necessària perquè Alforja i les Borges tinguin connexió amb les instal·lacions del CAT

Riudecols i Botarell passaran a ser municipis consorciats del CAT el 2024 si es compleixen les previsions. Els dos pobles del Baix Camp formen part de la mitja dotzena de poblacions que tenen sol·licituds pendents en aquest sentit. Si es fes efectiva la seva entrada, comptarien amb l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona per garantir el seu abastiment, és a dir, amb l'aigua del riu Ebre.

El CAT ha celebrat, aquest dimarts, una de les seves dues assemblees anuals. En el cas d'aquest mes d'octubre ha servit per aprovar el pressupost del 2024, que inclou un pla d'inversions de 14 milions d'euros per a 40 actuacions. Algunes inversions estan previstes al Baix Camp, com la infraestructura necessària perquè Alforja i les Borges del Camp tinguin connexió amb les instal·lacions del CAT.

Ara mateix, tots dos municipis ja estan consorciats, però no tenen connexió directa. Alforja, de fet, aquest 2023 s'ha vist obligat a fer ús del consorci fent portar cisternes d'aigua del CAT al poble per abastir-se. Durant el 2024 s'haurien d'executar les obres necessàries perquè no tornessin a caldre camions per fer-ho.

L'assemblea ha aprovat un increment en la tarifa de l'aigua del 2%. Es tracta del preu que paguen els consorciats, és a dir, els Ajuntaments i les indústries. L'increment, per tant, no repercutirà directament sobre la factura domèstica sinó que, en tot cas, seran els consistoris i les distribuïdores qui repercuteixin o no alguna pujada.

El president del Consorci, Joan Alginet, subratllava abans de l'assemblea que es tracta d'un increment inferior al que ha registrat l'IPC. També recordava que, per al 2023, la tarifa es va congelar. Tot plegat en un any en el qual hi ha hagut un increment en el consum d'aigua.

Tot i això, i malgrat la situació de sequera, les previsions del CAT són que els consums es mantinguin per al 2024. Entre altres motius, per l'estabilització i la recuperació de les fonts d'aigua alternatives que tenen municipis com Reus, amb pous i mines pròpies i l'aigua del sistema Siurana-Riudecanyes.

Paraules clau:

Notícies relacionades