Back to top

Riudoms, eufòrica per tornar a rebre Sant Jaume

La Festa Major ha fet embogir riudomencs, riudomenques i visitants, que esperaven amb anhel tornar a viure una processó sense restriccions i un Seguici com els d'abans.

El temps passa més lent quan s'espera quelcom amb desig. Sant Jaume, copatró de Riudoms, ha estat dos anys esperant, però aquest diumenge, s'ha retrobat amb els seus. On sempre, a la plaça de l'Església. En primer lloc, s'ha celebrat la solemne missa en el seu honor. Mentrestant, els elements del Seguici Festiu riudomenc s'han preparat a plaça per a una tarda de tornada. Cares d'il·lusió i nervis alhora per tornar a viure allò que semblava tan llunyà, però que tornava a ser més a prop que mai.

Tothom esperava aquesta data 

Petits, joves, adults i grans. Veïns, autoritats, visitants i colles, tothom ha abraçat la Festa Major amb joia. Des del grup del Cavall dels Nebot s'han mostrat molt emocionats. Han explicat que, com que són onze portants dins del cavall, la pandèmia els havia impedit realitzar qualsevol mena d'activitat. També ha estat un dia important pels Diables de Riudoms, que han celebrat el seu 30è aniversari amb el tradicional Correfoc.

Una processó encapçalada pel Seguici

La comitiva de la solemne processó que ha acompanyat Sant Jaume pels carrers de Riudoms ha estat formada pels integrants del Seguici Festiu: la Colla de Diablons, Diables i Timbalers, els Capgrossos Francesos i Catalans de la Colla Gegantera, els Grallers de Riudoms, el Manotes Galderic, el Gegant Gaudí, els Gegants Ton i Cisca, els Grallers de la Colla Gegantera i el Cavall dels Nebot amb la Xaranga Bandsonats. Tot seguit, torn dels balls: del Patatuf, estrenat enguany, de Cercolets, de Gitanes, de Valencians, de Bastons infantil i de Bastons amb els seus grallers, el grup de percussió Riudurum's i el grup de música tradicional dels Ministrers, Va de Vent.

Sant Jaume, fins l'any que ve

Finalitzada la processó i la ballada conjunta, el patró ha tornat a l'Església, tot i que la disbauxa no s'ha acabat aquí. A plaça, els visitants han aprofitat per prendre un trosset de coca en recapte mentre s'han produït els balls de lluïment de cada element del Seguici. Després, i per cloure la vetllada, ha tingut lloc la ballada conjunta final, que ha acabat d'arrodonir una tarda que segur que serà recordada.

Paraules clau:

Notícies relacionades