Back to top

Riudoms recupera la Festa de l'Oli un any després

Després d'un any de no celebrar-se la festa de l'oli, com a reacció al fet que s'acabaven d'empresonar diversos polítics independentistes, Riudoms l'ha recuperat. I ho ha fet amb gran èxit d'assistents. S'han repartit uns mil cinc-cents esmorzars.
festa de l'oli riudoms

La festa de l'oli és un dels esdeveniments que concentra més gent a Riudoms. L'esmorzar popular, a base de llonganissa, cansalada, arengades i pa, és un atractiu afegit a l'oli de la nova collita. A més, la festa inclou activitats paral·leles com l'actuació de la colla gegantera del poble, un concurs d'all i oli, músics d'animació, o un show cooking.

Enguany la campanya de l'oli es caracteritza per l'escassetat de la collita d'olives. Segons el president de la cooperativa de Riudoms, Salvador Gras, "una temporada normal fem mig milió de quilos d'oli, enguany, jo crec que deurem fer uns 300 mil quilos d'oli, la gent es queixa que hi ha poques olives, i és veritat. Ara, l'any passat vam fer quasi 900 mil quilos d'oli, i els arbres queden esgotats, i... doncs reposen, és normal, i enguany toca reposar".

Malgrat ser una campanya fluixa en quantitat, la qualitat és bona, i el preu es manté estable en relació a l'any passat. La garrafa de 5 litres té un cost de 26 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades