Back to top

Roba estesa s'enduu un pòquer de premis Enderrock

Roba estesa, el sextet femení del Camp de Tarragona, es proclama com a gran triomfadora dels Premis Enderrock. Les joves s'han endut un pòker de premis, tant per part del públic com per la crítica
Roba estesa, ahir

Ni un, ni dos, ni tres. Quatre són els premis Enderrock que el grup Roba estesa ha recollit a la gala que guardona la música catalana. El sextet del Camp de Tarragona ha convençut a crítica i públic amb quatre nominacions. Mentre que el públic els hi ha atorgat el títol de millor grup revelació, millor cançó de folk per 'Viu' i millor disc de folk per 'Descalces', la crítica ha considerat que aquest primer treball discogràfic de les joves es mereix el grau de millor disc revelació.

La formació, per la seva part, ha agraït els premis enmig de reivindicacions feministes. D'aquesta manera, la bateria i percussionista Alba Magriñà ha volgut compartir els premis 'amb les persones no privilegiades que treballen per transformar els escenaris dominats per la masculinitat hegemònica i convertir-los en espais crítics i de lluita'

"Volem compartir el premi amb les persones no privilegiades que treballen per transformar els escenaris dominats per la masculinitat hegemònica i convertir-los en espais crítics i de lluita"

El grup del territori ha estat, amb aquests quatre guardons, el més premiat de la nit, en una edició on han votat més de 24.000 persones, una participació rècord. Després d'aquest reconeixement, Roba estesa es consolida com un dels nous valors de la música catalana.    

Paraules clau: