Back to top

Roben documentació confidencial de Vandellòs

Sostreuen un ordinador amb informació sensible del cotxe d'un inspector del Consell de Seguretat Nuclear

Els fets se situen aquest dijous, quan un inspector del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va denunciar el robatori d'un ordinador i documentació sensible i confidencial relacionada amb la central nuclear Vandellòs II, segons publica el diari La Vanguardia.

El lladre desconeixeria el contingut dels documents

El cotxe del tècnic estava aparcat a la platja de Cristall de Mont-roig del Camp quan es va produir el robatori. El lladre va trencar el vidre esquerra de la porta de darrera del cotxe i es va emportar una motxilla amb papers que contenien informació sensible i un ordinador de treball, propietat del Consell de Seguretat Nacional, amb doble contrassenya de seguretat.

L'ordinador conté números de contacte de responsables polítics i càrrecs públics rellevants de diferents administracions, i informació "confidencial i reservada" de la central nuclear, segons revela el rotatiu que va explicar la víctima en fer la denúncia. Sobretot informació relacionada amb la seguretat de la infraestructura.

En un primer moment sembla que el robatori no estaria relacionat amb el contingut de l'ordinador i la informació de la motxilla, sinó que es tractaria d'un robatori amb força on, per casualitat, hi havia el material reservat. La Unitat d'Investigació dels Mossos de Reus s'ha fet càrrec de la investigació.

Paraules clau:

Notícies relacionades