Back to top

'El Roser permetrà reforçar la resposta a l'emergència social'

Les entitats socials asseguren que l'increment d'usuaris per culpa de la incidència de la COVID a la ciutat ha estat notable i celebren que es pugui posar en marxa un centre integral d'atenció als més vulnerables.

La situació derivada de la COVID ha evidenciat nous tipus de pobresa i també nous usuaris dels serveis socials que aborden les emergències en escenaris de vulnerabilitat. D'aquí que les entitats que es dediquen a aquestes tasques aplaudeixin la posada en marxa d'un equipament com el Centre Social El Roser. I és que les necessitats han incrementat. 

Robert Castells, tècnic de Càrites a Reus, assegura que "el centre Social el Roser ha de permetre donar suport a un conjunt de persones que en una ciutat com Reus s'ha demostrat que necessiten aquest suport i que en una situació com la del coronavirus s'ha demostrat encara més que necessiten aquest suport". Afegeix que "un centre integral d'atenció a les persones com el que es planteja encara permetrà reforçar la resposta com a ciutad davant de situacions com aquestes". 

Es duplica el nombre d'usuaris al menjador social

Càrites Menjador Social de Reus

Càrites és qui gestiona ara el menjador social de Reus. Un espai que ha passat d'atendre una seixantena de persones al dia a duplicar aquesta xifra per culpa de la pandèmia i els seus efectes socials i econòmics. Castells diu que "ha calgut readaptar el funcionament del menjador" per culpa de la pandèmia i agraeix als voluntaris la tasca que permet tirar endavant correctament amb el menjador social. 

Paraules clau:

Notícies relacionades