Back to top

Rubio i Llorens s'enfronten als jutjats a cinc dies de les eleccions

Els candidats a l'alcaldia de Reus Daniel Rubio, d'Ara Reus, i Marta Llorens, de la CUP, s'han enfrontat aquest matí als jutjats. Han declarat per una querella presentada per Rubio contra Llorens per suposades injúries i calúmnies contra ell. El cas es remunta a finals del 2018, quan la cupaire hauria fet unes declaracions en les quals hauria deixat entreveure interessos personals de Rubio amb l'empresa del servei de la brossa.
Daniel Rubio als jutjats de Reus.

Els líders d'Ara Reus i la CUP s'han vist les cares al Jutjat número 4 d'instrucció de Reus per declarar enfront la querella presentada per Daniel Rubio contra Marta Llorens. El candidat a l'alcaldia d'Ara Reus ha reiterat que Llorens hauria comès un suposat delicte contra el seu honor i la imatge. Ha demanat 15.000 euros per rescabalar els possibles danys morals. El denunciant, Daniel Rubio, ha subratllat que 'm'he vist obligat a demanar auxili a la justícia perquè se m'han atacat de manera directa i no tindré ni una coma de tolerància contra les persones que volen atacar la meva honorabilitat'.

Per la seva banda, la CUP ha situat les declaracions en un context merament polític. En un cas que encara es troba en fase d'instrucció i sobre el qual el jutge encara tampoc s'ha pronunciat sobre la possible indemnització de 15.000 euros. Tot plegat, quan només falten cinc dies per a la celebració de les eleccions municipals. Llorens ha explicat que 'la nostra defensa s'ha fet sempre en el marc polític perquè és un tema que havíem tractat en sessió plenària'. El seu advocat, Carles Perdiguero, ha afegit que 'en els propers dies demanarem l'arxiu i sobreseïment de la causa perquè entenem que aquest debat està emparat en la llibertat d'expressió i no tindria cap sentit que continués endavant'.

De fet la citació judicial ha anat lligada a una concentració convocada per la CUP, a les 10 del matí. Fins a una cinquantena de persones s'hi han concentrat per tal de donar suport a la candidata cupaire. A la vegada, durant l'entrada de Daniel Rubio els concentrats han cridat consignes com 'el negoci de la brossa fa pudor'.

Paraules clau: