Back to top

Ryanair planteja reobrir la base a Reus si rep ajudes públiques

Eddie Wilson, el conseller delegat de la companyia irlandesa, assegura que els polítics han de representar millor els ciutadans que els voten i que tenen negocis

Ja els va funcionar ara fa més d'una dècada i tornen a provar-ho ara que torna a funcionar el turisme. Ryanair demana ajudes públiques per ampliar la seva operativa a Catalunya. De moment, la companyia irlandesa té una forta presència al Prat, però manté també activitat a Reus i Girona. En el cas de Reus, es plantegen tornar a obrir la base que tenien sempre que se'ls compensi econòmicament des de les administracions. 

A finals de la primera dècada dels 2000, amb Lluís Miquel Pérez a l'alcaldia de Reus i Isaac Sanromà a la presidència de la Cambra de Comerç de Reus, la taula de promoció de l'Aeroport va adquirir un pes importantíssim a l'hora de dinamitzar la infraestructura. La taula va aconseguir portar a Reus, per primer cop, més d'un milió de passatgers en un any. Una xifra astronòmica tenint en compte que, durant la llarga travessa de la crisi econòmica prèvia a la pandèmia, es va tornar a assolir en poques ocasions. L'èxit es basava, bàsicament, en l'aposta de Ryanair i altres companyies per l'equipament del Baix Camp i el seu potencial turístic. 

Recuperació sí, però pagant

Ara, el Conseller Delegat de Ryanair, Eddie Wilson, ha assegurat que la companyia aèria es planteja obrir de nou la base operativa que fa una dècada tenia a l'Aeroport de Reus després dels bons resultats d'aquest estiu. Segons diu, "no hi ha cap motiu per no confiar en Catalunya més enllà de l'Aeroport del Prat", i per això apostarien per Reus i també Girona, on sí que tenen una base.

Ara bé, de la mateixa manera que als anys 2010, Ryanair vincula aquesta base operativa a ajudes públiques. Una mena d'extorsió que a l'empresa li ha servit durant molt de temps: Si vols que porti vols i turistes perquè rutlli l'economia, paga'm. És el que ha dit, a grans trets, Wilson quan ha assegurat que "els polítics locals han de representar millor la ciutadania" que els vota, "que té negocis" i que confia en la companyia per tal que els porti visitants. 

Paraules clau:

Notícies relacionades