Back to top

Salou demana que s'activi el passaport sanitari en vista la campanya turística

L'alcalde, Pere Granados, considera que obligar al fet que els visitants al territori estiguin vacunats garanteix la seguretat dels turistes i també la dels ciutadans del territori.

"Quan naixem ens vacunen contra determinades malalties i no passa res. Ara no entendria que la gent no es vacunés". Amb contundència, Pere Granados demana que s'activi el passaport sanitari per garantir que els turistes estiguin vacunats. D'aquesta manera, diu, el risc de contagis serà mínim. 

És un debat a nivell europeu, perquè potser no tots els que vulguin viatjar aquest estiu hauran tingut l'oportunitat de vacunar-se, però el cert és que alguns països ja han tramitat convenis d'aquestes característiques. Segons diu Granados "Grècia i Israel han signat un acord per garantir que els visitants d'un i altre país estiguin vacunats". En aquest punt també és important remarcar que el ritme de vacunació a l'estat espanyol ha de permetre, segons el ministeri de sanitat, que el 70% de la població estigui vacunada abans de l'estiu. Unes xifres que, a hores d'ara, semblen inassumibles. 

Un pla de dinamització turística

Salou ha registrat aquest 2020 una caiguda de les pernoctacions importantíssima. Dels 8 milions del 2019 s'ha passat a l'1,5 milions. Ara bé, Granados assegura que és una xifra considerable tenint en compte la pandèmia. El municipi ha dissenyat un pla de dinamització turística per l'estiu que busca fidelitzar el mercat de proximitat i que lluitarà per atraure nous productes turístics. 

Asseguren a Salou que el Brexit no ha de tenir cap mena d'afectació en vista les temporades turístiques futures.

Paraules clau:

Notícies relacionades