Back to top

Salou permet l'incompliment de la seva pròpia ordenança de civisme

La rua de lluïment del Cós Blanc ha estat l'última mostra d'incompliment d'aquesta prohibició que remarca l'ordenança de civisme municipal. Els veïns valoren aquesta permissivitat amb diversitat d'opinions i l'Ajuntament no s'ha volgut pronunciar
Un dels moments de la rua de lluïment del Cós Blanc en què una jove reparteix cervesa

Barrils. Ampolles. I gots. Totes les maneres possibles de beure alcohol s'han vist a la rua de lluïment del Cós Blanc d'aquest 2017 a Salou. Una activitat que l'ordenança de civisme municipal, aprovada el 2011, prohibeix de forma taxativa. Tot i això, el consum de begudes espirituoses entre els assistents a la festa que substitueix el carnaval a Salou és habitual.

Un fet que genera diversitat d'opinions entre els veïns, sobretot tenint en compte la base de discrepàncies que ha deixat la marxa de Saloufest del municipi. "Es normalitza, però s'hauria de potenciar la festa sense alcohol", explica Pedro Ramírez. Una opinió completament oposada a la de María Ángeles Rivera, una altra veïna que està a favor de Saloufest i que afirma que "està d'acord amb l'alcohol al carrer amb uns límits, sense arribar a la llei seca".

L'Ajuntament de Salou no ha volgut fer cap declaració al respecte. Tot i això, el consum d'alcohol i les seves conseqüències ha estat una de les causes del cessament de Saloufest. 

El cas del Vendrell

L'any 2011, l'Ajuntament del Vendrell va vetar el consum d'alcohol a la rua de carnaval per evitar determinades imatges i comportaments incívics que, segons el propi consistori, perjudicaven la imatge de la festa.

Paraules clau: