Back to top

Salou presenta la segona estació "intermodal" del territori

L'estació tornarà a rebre rodalies a partir de l'agost de 2024, i també comptarà amb una estació d'autobusos, a l'espera de la creació del TramCamp i la possibilitat de l'AVE

El passat gener de 2020 es va deixar de donar servei a través de les vies del litoral de la costa Daurada i es va estrenar el nou corredor mediterrani. De fet, fa uns dies els anunciàvem que havia començat el desmantellament d'aquest traçat de vies a Mont-roig i Cambrils. Doncs bé, aquest dilluns s'ha presentat quin serà el futur de l'estació a Salou, que va ser un altre que es va quedar sense la majoria de serveis a partir de 2020.

El mes d'agost del pròxim any 2024, es posarà en marxa la seva nova estació de trens. Un equipament que, segons el mateix alcalde de Salou, Pere Granados, serà una "estació intermodal". La segona després de la planejada a Vila-seca. 

nova estació salou

Salou tornarà a rebre així trens de rodalies i també comptarà amb una estació d'autobusos, i està previst que connecti amb el que serà el futur TramCamp. A banda, també es construiran dues andanes més amb vies d'ample europeu. Una instal·lació que ara mateix no està prevista als plànols, i on ara per ara està planificat un aparcament per a vehicles. Un servei que s'espera que arribi, igual que els trens d'alta velocitat

Però per a això, caldria construir un tram de dos quilòmetres entre Salou i el ramal que ve des de Tarragona per incorporar-se al corredor del Mediterrani. Un reclam del mateix consistori per a permetre la màxima connectivitat de Salou. 

Granados s'ha avançat i ja ha batejat aquesta instal·lació com "la millor estació del Camp de Tarragona". L'edifici, que està en construcció a tocar del que ja és ara la parada de Salou-Port Aventura, serà molt diferent de les estacions actuals, amb una inspiració mediterrània clara. A banda, des de la Subdelegació del Govern a Tarragona han remarcat que és un espai dissenyat i pensat per a poder acotar-se "a totes les possibilitats de futur". 

Paraules clau:

Notícies relacionades