Back to top

Salou referma la seva aposta per la gastronomia local

La capital de la Costa Daurada continua treballant per a la seva desetacionalització, en aquest cas amb la gastronomia.

Salou ha presentat la seva agenda gastronòmica per al 2023. En total, una desena d'actes gastronòmics farciran el calendari salouenc de bon menjar. Tot comença amb el 'Tasta Salou', que ja està en marxa amb degustacions de diversos restaurants a 6 euros, cada dijous. Del 14 d'abril al 7 de maig se celebraran les 'Jornades Gastronòmiques de l'Arròs', i del 5 al 7 de maig el passeig Jaume I acollirà les jornades 'Sabor Salou'.

De cara al juny hi haurà el 'Gastrotour 2023', una ruta de tapes molt consolidada al municipi, i l' 'Amb gust d'estiu', una jornada al carrer que donarà la benvinguda a l'època estiuenca. Per la 'Festa del Rei Jaume I', el 3 de setembre, es farà un nou acte de carrer on els restauradors homenatjaran aquesta figura tan rellevant per a la història de Salou, elaborant receptes amb ingredients que estaven disponibles en aquells temps.

L'any acabarà amb el 'Gastrowine & Music', el 'Salouween street festival', les tradicionals 'Jornades del Calamar' i el 'Nadal amb tots els sentits'. Aquest calendari és un pas més en l'estratègia del municipi costaner per desestacionalitzar-se.

La reconeguda cuinera catalana, Carme Ruscadell, ha estat una de les protagonistes de l'acte, amb un discurs on ha posat sobre la taula la importància de tenir un calendari gastronòmic d'aquest nivell. L'acte ha anat acompanyat d'un seguit de degustacions a càrrec de restauradors locals.

Paraules clau:

Notícies relacionades