Back to top

Salou tanca la temporada amb més de 3 milions de pernoctacions

Malgrat començar la temporada amb un brot de coronavirus, Salou tanca la campanya amb bones xifres respecte a l'any passat

Salou manté el lideratge en les pernoctacions a Catalunya pel que fa al turisme de costa. Després de més d'un any i mig de restriccions, i l'inici complicat amb un brot de coronavirus provocat pels viatges escolars, la capital de la costa daurada tanca la temporada 2021 amb 3.430.113 pernoctacions i un increment de les xifres de turisme tant nacional com internacional del 290% respecte a l'any 2020.

Al llarg de la campanya hi ha hagut un increment del turisme de proximitat, en concret el turisme provinent de tot l'estat espanyol ha suposat el 70% dels visitants, mentre que el 30% restant correspon a turistes internacionals, la majoria provinents de França, Bèlgica i Holanda. Una dada important amb la qual Salou vol apostar per un turisme nacional

Un canvi de paradigma amb la Covid-19

La pandèmia ha suposat un canvi de paradigma en el públic objectiu de la ciutat. Salou tradicionalment ha estat un destí de turisme familiar, però aquesta campanya  ha tingut un augment de visitants de famílies sense fills i de famílies d'una certa edat els quals tenen un major impacte econòmic i donen més importància a la gastronomia i als comerços de proximitat, cosa que permet desestacionalitzar el turisme a la ciutat, ja que no s'han de cenyir al calendari escolar.  

Pel que fa a la temporada 2022, s'espera que sigui inclús superior a la històrica del 2019 on es va arribar a 8 milions de turistes. De moment les noves rutes aèries des de Bristol a l'aeroport de Reus i les dades de vacunació a Espanya, ja han provocat una allau de reserves al mercat britànic.

Caldrà esperar a veure l'evolució de la pandèmia, però de moment l'Ajuntament de Salou qualifica la temporada 2021 d'exitosa i espera una relaxació de les mesures per entrar al país que seran el revulsiu que farà recuperar el turisme a la Costa Daurada. 

Les pernoctacions de la Costa Daura també augmenten 

Tot i que les xifres encara no superen les de l'any 2019, aquest 2021, les pernoctacions han augmentat un 53% respecte a l'any 2020, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades