Back to top

Salou vol acabar amb la LGTBIfòbia

L'Ajuntament de Salou ha llençat aquest dimarts un paquet de mesures que des de l'Ajuntament asseguren que ajudarà a reduïr les discriminacions cap al col·lectiu LGTBI

El municipi de Salou començarà a implantar noves mesures que busquen minimitzar les discriminacions en l'àmbit social i administratiu que pateix el col·lectiu. Prèviament, s'hi havien realitzat actes simbòlics com posar la bandera del col·lectiu LGTBI o pintar bancs a favor del moviment. Durant el 2019 l'Ajuntament es va adherir al SAI (Servei d'Atenció Integral) amb l'objectiu de què les persones del col·lectiu tinguéssin un lloc on denunciar i assessorar-se jurídica i psicològicament.

Un pla ben estructurat

Els 4 principals eixos que conformen el pla es composen de: 

  • Formar als treballadors de l'àmbit administratiu i a la gent. Des de l'Ajuntament apunten a una sèrie d'actuacions als instituts del municipi per conscienciar als més joves.
  • Documentació més inclusiva que per exemple inclourà una tercera opció més enllà de ser home o dona, el no-binari. 
  • Lavabos inclusius i no discriminatoris. L'exemple que ha posat la regidora d'Igualtat, Estela Baeza, és que el canviador de bolquers deixarà d'estar exclusivament als banys de dones.
  • Salou friendly des de la perspectiva turística. L'Ajuntament vol que els estrangers que vinguin de vacances al municipi se sentin segurs. 
     

El pla d'accions comença el març d'enguany i s'espera que s'allargui fins el 2026 amb la voluntat d'obtenir el segell de ciutat LGTBI friendly. 

Paraules clau:

Notícies relacionades