Back to top

Salou vol ser l'epicentre gastronòmic de Catalunya

Les jornades gastronòmiques de Salou d'enguany venen acompanyades d'onze esdeveniments per a potenciar l'oferta gastronòmica de la ciutat

El consistori de Salou ha presentat aquest dilluns la planificació de les jornades gastronòmiques que es duran a terme durant aquest any. L'alcalde de Salou, en Pere Granado, ha recalcat la importància de millorar la sostenibilitat econòmica del sector de la restauració i que aquest aposti per contractes de llarga durada i no només estacionals. Perquè això passi, des de l'Ajuntament es busca desestacionalitzar l'afluència de clients i que aquests siguin un actiu permanent durant tot l'any i no només els caps de setmana i a l'estiu. 

La presentació ha vingut acompanyada de la presència d'en Pep Moreno, xef i estrella Michelin del restaurant Deliranto. Moreno ha apuntat de la gran importància que té Salou en el panorama culinari de Catalunya: "La província de Tarragona té en 120 quilòmetres 10 Denominacions d'Origen [...] Nosaltres estem en mig de la zona més rica en producte de proximitat vegetal, animal i marí". 

Hèctor Maiquez presentant les Jornades Gastronòmiques 2022

Gran diversitat gastronòmica

  • L'Hèctor Maiquez, regidor de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Salou, ha donat una presentació de tots els esdeveniments que començaran el mes que ve, amb previsió que s'allarguin fins al mes de novembre.
  • Tasta Salou: Des de fa tres setmanes ja es pot gaudir de diferents degustacions pels restaurants arreu de la ciutat cada dijous al vespre. De cara a l'abril, s'espera que s'afegeixin més restaurants a la iniciativa. 
  • Salou Food Experience: L'acte tindrà lloc el 28 de març a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Es vol donar a conèixer la identitat culinària a la ciutat comtal amb l'objectiu d'atraure nous clients a la ciutat salouenca. 
  • Premis Gastronòmics Josep Lladonosa: La segona edició dels premis Josep Lladonosa tindran com a seu el Teatre Auditori de Salou el pròxim 7 d'abril. La ciutat acollirà la semifinal del concurs dels joves cuiners d'àmbit català. 
  • Jornades gastronòmiques de l'arròs: La 3a edició se celebrarà des del 25 de març fins al 10 d'abril per promocionar l'arròs del Delta i es durà a terme arreu dels restaurants de la ciutat. 
  • Jornades gastronòmiques de la gamba: Per aquest esdeveniment no hi ha data exacta perquè aquesta depèn de la veda. Un cop més, les jornades es podran gaudir arreu Salou.
  • Sabor Salou: Del 6 al 8 de maig se celebrarà la 10a edició de la fira gastronòmica, la qual es podrà trobar al passeig Jaume I. 
  • Gastrotour: L'edició d'enguany estarà dedicada a les diferents cuines del món i es durà a terme durant el mes de juny, data encara per confirmar. S'espera que sigui una edició el més cosmopolita possible.
  • Salou Mediterranean Wine Week: Una de les grans novetats d'enguany. L'acte parteix amb el llegat d'en Jaume I com a figura històrica. Constarà d'una sèrie de degustacions a través del municipi durant el mes de juny, data per confirmar. 
  • Gastro Wine & Music: El mes de setembre es podrà gaudir de multitud de maridatges acompanyats d'espectacles musicals. La segona edició del Gastro Wine & Music es localitzarà a la Torre Vella. 
  • Jornades gastronòmiques del bolet: L'objectiu de l'acte és portar els sabors de muntanya al costat del mar. Les jornades es podran gaudir el mes d'octubre a diferents restaurants de la ciutat. 
  • Jornades gastronòmiques del calamar: El producte estrella de la ciutat de Salou gaudirà d'unes jornades especialitzades durant el mes de novembre arreu dels restaurants de la ciutat.

El mes d'agost no acollirà cap esdeveniment a causa de la gran demanda que tenen els negocis a causa del turisme. Pel desembre no hi ha cap acte programat, però des de l'Ajuntament esperen poder afegir activitats vinculades a Nadal. 

Paraules clau:

Notícies relacionades