Back to top

Salut demana als positius per test d'antígens que no vagin al CAP

El departament de Salut de la Generalitat alerta de la gran pressió als Centres d'Atenció Primària

Salut també ha alertat de la gran pressió que estan patint els Centres d'Atenció Primària, que estan assolint unes xifres de consultes que no havien assolit en cap de les onades anteriors. És per això que s'ha demanat als positius per test d'antígens que no vagin al CAP. Així doncs, les persones que donin positiu després de fer-se aquesta automostra a casa, ja no cal que les repeteixin als Centres d'Atenció per tal de no saturar-los.

Si el positiu de covid s'ha detectat amb un test d'antígens ràpid i no es tenen símptomes o són molt lleus, Salut demana aïllar-se a casa durant 10 dies i contactar telemàticament amb el teu CAP per tal que s'introdueixin les teves dades a la història clínica, s'avisi als contactes estrets o es tramiti la baixa laboral.

Només en cas que els símptomes empitjorin o de trobar-se molt malament, s'hauria de demanar cita al Centre. Unes indicacions que formen part de la fase de mitigació del sistema sanitari català per fer front a la demanda de proves diagnòstiques.

Imatge d'arxiu

Paraules clau:

Notícies relacionades