Back to top

Salut inicia cribratges intensius a Reus per detectar casos de COVID-19

Hi haurà un punt fix de recollida de mostres als mòduls exteriors del CAP Sant Pere de Reus

Aquest dissabte 5 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa a  Reus el cribratge intensiu per detectar possibles casos de COVID-19 entre la població a partir de 16 anys.

Horaris Reus

A la ciutat de Reus el cribratge es realitzarà als mòduls exteriors del CAP Sant Pere, en horari de dissabtes i dimecres de 9h a 13h, i dilluns, dimarts dijous i divendres de 15.30h a 19.30h. 

L’estratègia dels cribratges intensius està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Les mostres que es realitzaran  seran Tests d’Antigen Ràpid (TAR) amb mostra nasofaríngica a població asimptomàtica a partir dels 16 anys.

Persones excloses

S’exclou a la població simptomàtica, a persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu de COVID-19 i a aquelles que se’ls hagi fet alguna prova de diagnòstic de COVID-19 en els darrers tres mesos.

En el cas que el resultat sigui negatiu, l’usuari rebrà un missatge de text al mòbil. En el cas que el resultat sigui positiu l’usuari ho sabrà mitjançant una trucada i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Targeta sanitària i sense cita prèvia

Per participar en el cribratge és important dur la targeta sanitària per tal de facilitar els tràmits.  Aquest cribratge es realitza sense demanar cita prèvia i, per tant, la ciutadania pot acudir a fer-se la prova en l’horari establert.

Des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona es convida a la ciutadania a participar en aquestes proves per tal de poder aturar l’extensió del virus i assegurar que les persones infectades no el transmetin a d’altres persones.

En una propera fase es realitzaran cribratges en punts mòbils a diferents poblacions del territori segons l’evolució de les dades epidemiològiques.

Paraules clau:

PCR

Notícies relacionades