Back to top

Salut inicia la setmana vinent la vacunació als menors de 12 anys

A partir del dia 15 de desembre els xiquets i xiquetes que tinguin entre 5 i 11 anys es podran vacunar, sempre amb cita prèvia, als punts assignats i també en CAP's i hospitals.

El departament de Salut ha anunciat aquest dijous que el procés de vacunació per a les persones que tenen entre 5 i 11 anys arrancarà el pròxim dimecres, 15 de desembre. Caldrà que els xiquets i xiquetes que vulguin vacunar-se demanin cita prèvia a través del web VacunaCovid. 

Bàsicament, i segons ha anunciat aquest dijous al matí la secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, se'ls vacunarà als punts de vacunació poblacional repartits arreu de Catalunya. Se'ls administrarà Pfizer, amb una dosi menor que en els adults i que caldrà subministrar en dues dosis separades per vuit setmanes.

Segons Cabezas, la vacuna demostra que és eficaç en més del "90% dels nens i nenes d'entre 5 i 11 anys". D'aquesta manera, Salut respon a la Comissió de Salut Pública estatal que la setmana passada va ampliar la vacunació als menors de 12 anys després que la vacuna de Pfizer fos aprovada per l'Agència Europea del Medicament l'EMA.

Més de mig milió de vacunes

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, diu que l’estratègia que se seguirà a Catalunya per a la vacunació contra la COVID-19, a partir del proper dimecres 15 de desembre, dels infants d’entre 5 i 11 anys. Aquesta vacunació està adreçada a uns 550.000 infants d’aquestes edats

El primer dels punts més rellevants d’aquesta estratègia serà el fet que la vacunació tindrà lloc, principalment, als punts de vacunació poblacionals, que podran ser complementats amb altres espais o centres d’atenció primària amb línies pediàtriques, segons les característiques dels territoris. D’aquesta manera, se segueix la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades