Back to top

'Salvem els rius' denuncia les actuacions de l'Agència Catalana de l'Aigua

Segons la plataforma, les obres responen més a interessos polítics que de conservació provocant la destrucció de moltes espècies animals i ecosistemes fluvials.
Riera d'Alforja

L'Agència Catalana de l'Aigua està construint un endegament a la riera d'Alforja a l'alçada de les Borges del Camp. 

Aquesta actuació forma part d'un seguit d'obres que s'estan fent en rius, rieres i barrancs d'arreu de Catalunya per pal·liar els efectes del temporal Glòria i que s'han intensificat en les últimes setmanes.

Plataforma 'Salvem els rius' 

Diverses entitats ambientals catalanes, entre elles GEPEC, han creat la plataforma 'Salvem els rius' per denunciar aquest tipus d'actuacions. Segons la campanya, l'ACA està incomplint directrius europees de conservació i és per aquest motiu que les entitats ambientals denuncien públicament el que titllen d'agressions vers els rius.

Riera d'Alforja

Destrucció d'espècies animals

Tot això en una època de plena reproducció en què els boscos estan plens de nius i pollets, provocant-ne la destrucció. La campanya vol fer un crit d'alerta i demana que s'aturin immediatament aquestes actuacions, sobretot en espais naturals d'alt valor ambiental i essencials per a la connectivitat ecològica.

Fes constar la teva denúncia aquí

Des de la plataforma animen a tothom que sigui testimoni d'aquestes actuacions a afegir-ho al llistat d'agressions i fer constar la seva denuncia al web de la campanya.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades