Back to top

Sandra Guaita: 'El creixement de VOX em preocupa'

La flamant diputada electe al Congrés dels Diputats pel PSC ha passat aquest dilluns al vespre pel 'Notícies Vespre'. Guaita esperarà a que s'aclareixi el panorama polític espanyol per decidir què fa amb l'escó de regidora a l'Ajuntament de Reus.
Sandra Guaita

'Em vec capaç a nivell personal de compaginar l'Ajuntament i el Congrés, però no sé si és el més adient'. Així responia Sandra Guaita a la pregunta de què passarà en el futur amb el seu escó a Reus. Aquest 10N ha estat escollida diputada per Tarragona a la cambra baixa i si no hi ha cap sorpresa prendrà possessió de la seva cadira quan es constitueixin les corts espanyoles, presumiblement abans d'acabar l'any. 

Guaita espera que s'aclareixi la situació estatal per decidir sobre el seu futur a l'Ajuntament: 'No hem decidit encara sobre l'escó de regidora. Fins que no hi hagi govern no ho farem, i aleshores decidirem què passa amb la situació a Reus'. Assegura que la decisió es prendrà amb la resta de grup municipal i també amb el partit. 

L'auge de VOX

Davant l'increment de l'extrema dreta a la ciutat, Guaita assegura que 'estic preocupada'. Critica que 'molts partits i també alguns mitjans de comunicació han blanquejat l'extrema dreta i això la normalitza fins al punt que la gent la vota'. Amb tot, defensa que l'increment del feixisme a Reus forma part d'una deriva que s'ha anat consolidant arreu d'Europa. VOX a Reus ha incrementat un 50% els seus suports, arribant als 4.500 vots

El 10N, un error?

Guaita també ha valorat la caiguda de suports del PSC a les eleccions generals d'aquest diumenge. 'Sempre que hi ha una caiguda de la participació es veu afectat el teu electoral'. Per això quan se li ha preguntat per si les eleccions d'aquest novembre han estat un error del president en funcions Pedro Sánchez ha respost que 'sense suports no quedava cap altra opció'. Ara, diu, es buscarà a Madrid l'acord per conformar un govern progressista. 

Notícies relacionades