Back to top

Sandra Guaita: "Reus tindrà una alcaldessa, i serà socialista"

El PSC guanya les eleccions amb 8 regidors, mentre que ERC i Junts perden suports

Gran alegria a la seu del PSC, que ha estat la formació vencedora de la nit electoral a Reus. La candidata a l'alcaldia, Sandra Guaita, dona per fet que serà alcaldessa, la primera alcaldessa de la ciutat: "Reus tindrà una alcaldessa, i serà socialista". Amb 8 regidors, el partit socialista recupera la majoria al consistori reusenc, fent-se efectiu el lema que han defensat durant la campanya electoral: "L'hora del canvi".

psc reus

ERC i Junts perden pistonada

noemi llaurado

A l'altra cara de la moneda hi ha els republicans. És el partit que s'hi jugava més, ja que durant 4 anys han estat al govern, amb Junts i Ara Reus, i en aquesta campanya han apostat per donar continuïtat als projectes iniciats durant el mandat, amb les mateixes cares en els primers llocs de la llista. La decepció a la seu electoral d'ERC s'ha fet evident quan anava avançant l'escrutini, i els resultats empitjoraven els del 2019. Amb el 100% d'escrutat, ERC s'ha quedat amb 5 regidors, un menys que ara fa 4 anys   

teresa palalres

En la mateixa sintonia però amb un altre ambient s'ha viscut la nit electoral a la seu de Junts. Els hereus de l'alcalde Pellicer han perdut dos regidors respecte del 2019, però tot i això la seva candidata, Teresa Pallarès, ha lluït eufòria davant els micròfons. De fet, s'ha pres la llicència d'estendre la mà a Sandra Guaita assegurant que "els partits ens hem de posar a treballar per confeccionar un govern el més aviat possible". 

La CUP i Ara Reus obtenen dos regidors

cup28m

Decepció a la seu de la CUP després de perdre un regidor i quedar-se amb 2 de cara al proper mandat. Des de la formació anticapitalista, amb Mònica Pàmies al capdavant, atribueixen aquest descens del suport a què l'independentisme s'ha desinflat a nivell de país, i a l'aparició de Reus en Moviment, liderat per David Vidal, qui va encapçalar la CUP en els comicis del 2011 i del 2015, fet que pot haver portat a un repartiment dels vots.

Per la seva banda Ara Reus-Pacte Local, encapçalat per Daniel Rubio, ha millorat resultats en relació als comicis del 2019, tot i mantenir els 2 regidors que tenia fins ara. Unes xifres que no satisfan la formació municipalitat perquè és queden per sota de les seves expectatives. 

Paraules clau:

Notícies relacionades