Back to top

El Sant Joan atén 23 pacients per coronavirus

L'Ajuntament admet que la xifra d'infectats a la ciutat és més elevada, per bé que les dades les facilita el Departament de Salut, que no desgrana per ciutats. Es desconeix també el nombre de persones que, sense haver-los fet la prova, tenen símptomes i es troben confinats a casa.
alcalde

El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha actualitzat les dades de persones ateses a l'Hospital Sant Joan. Segons el republicà, dilluns a darrera hora del dia l'equipament atenia a 23 de persones que han donat positiu per coronavirus. D'aquests, 15 són a planta i 8 a l'UCI. 

Subirats admet que aquestes xifres no comptabilitzen el nombre absolut de gent que ha donat positiu a Reus i tampoc d'aquelles persones que, ateses per telèfon, són a la seva llar amb possibles símptomes però a les quals no se'ls ha fet la prova. 

Amb tot, Subirats, explica que l'Hospital Sant Joan està preparant-se per afrontar un possible increment de casos a finals d'aquesta setmana. De moment s'han triplicat els llits d'UCI per poder assumir més casos que puguin complicar-se. Assegura que també es gestionen nous espais per poder ubicar-hi possibles positius. 

El regidor de Salut també està preocupat per la situació a les residències de gent gran. Preocupació que versa sobre el com se'ls dóna atenció per si han donat positiu i també pel seu aïllament. 

Evitar el contagi a la gent gran

vell

Montserrat Vilella, regidora de Serveis Socials, en aquesta línia, també assegura que els preocupa la gent gran que no és a les residències sinó que viuen sols a casa. Per això es truca periòdicament aquelles persones que puguin tenir necessitats. 

De fet, s'ha reforçat el servei a les persones. Bàsicament en consideracions vinculades a l'alimentació, però també en d'altres qüestions. En aquest aspecte s'ha posat en marxa un telèfon d'urgències socials i també un correu electrònic. 

Si tens una urgència social truca al 977010034 o escriu un correu a ssocials@reus.cat

Ara bé, Vilella deix clar que aquests canals de comunicació només han de servir per a urgències. Les consultes, diu, cal deixar-les per quan es restableixi la normalitat. 

ok

Plataforma de voluntaris

L'Ajuntament també posa en marxa una plataforma de voluntaris per vehicular les demandes de la societat i l'oferiment d'aquelles persones que s'han volgut activar per donar un cop de mà. Amb tot, Vilella assegura que cal mantenir sempre les mesures de seguretat i higiene que "cal exagerar i portar al límit si ens trobem amb col·lectius vulnerables". La plataforma inclourà entitats i persones a títol individual, així com associacions de veïns. 

A partir d'aquí, diu Vilella, es començarà a activar el sistema de voluntariat per garantir que totes les necessitats puguin ser cobertes a través de les persones voluntàries. Sobretot podem parlar de gent gran que necessita d'algun tipus d'assistència. "Us demanem paciència, quedem-nos a casa i us demanarem el que podeu fer i que serà estrictament necessari". 

Més de 300 actes de la Guàrdia Urbana

urbana

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, insisteix amb la pedagogia a la població: "No sortiu de casa", diu el batlle. Pellicer denuncia les actituds incíviques i irresponsables "d'una minoria" que se salten el confinament. Segons ha dit, des de l'inici de l'estat d'alarma, la Guàrdia Urbana ha denunciat 319 persones i un comerç. A més s'ha detingut una persona per desobediència greu i s'han obert diligències contra una altra per, també, desobediència greu.

Noves mesures

L'Ajuntament també aplicarà noves mesures a partir d'aquesta setmana. S'intensificarà la desinfecció de contenidors i també es reduirà, encara més, el servei de bus urbà municipal. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades