Back to top

Per Sant Jordi, roses

Com que la diada cau en diumenge, les floristeries auguren un bon cap de setmana de vendes de les flors més típiques: les roses

Un dels eixos principals de Sant Jordi, a banda dels llibres, són les roses. Les més tradicionals són les vermelles, però en cada 23 d'abril hi ha novetats diferents que giren al voltant d'aquesta flor que va sortir, segons la llegenda, del drac que va matar el cavaller. És per això que amb el temps s'han anat incorporant roses de moltes maneres: comestibles, de colors, amb un format més ecològic o fins i tot algunes que poden durar fins a 5 anys. Tot i això, la vermella continua sent la més buscada i venuda.

Tot i això, el sector de la flor espera que aquest Sant Jordi sigui tot un èxit: el 23 d'abril cau en diumenge i la celebració s'allargarà durant tres dies. Enguany, però, la inflació també passarà factura al sector.

Les roses a l'Institut d'Horticultura

A banda de tota la part tradicional, i com passa també amb els llibreters, suposa una època de vendes molt altes per a floristes i també entitats i associacions que es dediquen a vendre roses per tal de tenir alguns ingressos extres i, així, poder dur a terme algunes de les seves activitats. Un exemple és el cas de l'Institut d'Horticultura de Reus. En total, els alumnes prepararan 3.000 roses per a vendre-les arreu del territori. 

En aquest cas, les roses provenen de diferents punts del món, ja que a casa nostra el cultiu de roses és complex. Tot i això, enguany han incorporat una rosa del País Valencià. 

Els alumnes també se n'han encarregat de contactar amb tots els clients històrics de l'Institut, que són majoritàriament centres escolars. De tots els beneficis que n'obtinguin, una part anirà a destinada al seu viatge de final de curs, però també a una qüestió solidària: enguany, a l'Associació AsperCamp.

La major part de roses s'han venut ja entre les escoles i instituts que han fet la seva comanda. Tot i això, algunes roses es podran comprar al mateix Institut d'Horticultura al llarg de la jornada de divendres. 

Paraules clau:

Notícies relacionades