Back to top

Per Sant Jordi roses, llibres, amor i molt d'ambient

Aquest diumenge el dia ha acompanyat i els carrers del centre de Reus s'han omplert de gom a gom per gaudir de la Diada. El punt neuràlgic ha estat la plaça del Mercadal.

La tradició diu que per Sant Jordi les parelles es regalen llibres i roses, rememorant la llegenda del cavaller, el drac i la donzella. Però en realitat és una Diada en què els llibres i les roses es regalen entre familiars, amics, companys... i molts, s'acaben comprant llibres i roses per gaudir-ne un mateix. Pels escriptors i dibuixants de llibres és un dia molt important. I els llibreters és quan fan la major part de vendes de l'any. Mentre alguns lectors improvisen, d'altres ja rumien, els dies previs, quin o quins llibres compraran durant la diada.

Els llibres més venuts

Els llibres que més s'han venut a Reus són els locals, com "La diligència", de la Marta Magrinyà, o "Confidències vora el Tàmesi", de la Maria Lluïsa Amorós. També del territori hi ha hagut autors destacats com el Xavier Graset, amb "La pausa dels dies". Altres autors molt sol·licitats han estat el Xavier Bosch, amb el llibre "32 de març", o el Xavier Sala i Martín, en l'àmbit de no ficció, amb el llibre "De la Sabana a Mart". 

sant jordi

Moooltes roses!

Tot i que la rosa vermella és la que continua triomfant més per Sant Jordi, també han tingut molta sortida les roses blanques, grogues o blaves. Pel que fa als embolcalls, n'hi ha de més senzills i d'altres amb motius o complements més elaborats, algunes roses, fins i tot, venien acompanyades d'un drac de roba o de peluix.

Tot i que en un primer moment des de les floristeries no els feia gaire gràcia que Sant Jordi caigués en diumenge, perquè creien que la gent podia marxar fora, al final en fan un balanç molt positiu, i és que l'afluència de persones a la plaça del Mercadal no ha tingut res a envejar a la Diada d'altres anys. 

Programa especial EN DIRECTE

Paraules clau:

Notícies relacionades