Back to top

Sant Pere 2020: una cinquantena d'actes virtuals

L'Ajuntament ha presentat aquest dimecres el programa d'actes d'una Festa Major atípica, marcada pels actes eminentment tradicionals, la música i les activitats en línia. Canal Reus permetrà seguir bona part dels actes programats.
Sant Pere

Aquest dimecres l'Ajuntament de Reus ha presentat el programa d'actes de Sant Pere 2020. Una Festa Major que passarà a la història per tenir lloc en un escenari de pandèmia mundial, durant la desescalada d'un confinament que ha mantingut reclosa la ciutadania durant mesos a les seves cases. 

Segons el regidor de Cultura, Daniel Recasens, "s'ha volgut perfilar un programa que mantindrà l'essència de les activitats més solemnes. Els principals actes de la festa es mantenen però repensats per no posar en perill la seguretat de les persones". De fet, el programa respon a les necessitats de distanciament social, però busca garantir els actes més nostrats. 

Programa d'actes PDF

Un Hola Sant Pere virtual

Canal Reus, com és habitual abans del tret de sortida oficial de les festes de Sant Pere, organitzarà un cop més l'Hola Sant Pere, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus. Enguany, i també en consonància amb la resta de propostes virtuals, es proposarà a la canalla de la ciutat que s'enregistri donant la benvinguda al patró de la ciutat. La setmana vinent s'emetrà un programa especial del Va Com Va, amb Marta Ferré, per donar tots els detalls d'aquesta activitat que ja ha esdevingut, també, litúrgia de la Festa Major de Reus. 

Pregó, Completes i Professó

Més enllà de l'Hola Sant Pere, l'Ajuntament preveu mantenir els tres principals actes que donen sentit i coherència al relat de la Festa Major. D'entrada, el Pregó, que enguany pronunciarà Coia Ballesté, i que servei de punt d'inici als dies de festa. Així doncs, el dia 24 de juny, a les 20.00 h, es podrà gaudir de la glossa de la periodista que tindrà lloc al Saló de Plens i que es podrà seguir a través de Canal Reus en una programació especial. 

El dia 28 de juny, dia de Completes, es durà a terme la celebració que encloba l'acte de les tres claus, i que permet treure el bust de Sant Pere del lloc on passa la resta de l'any. Recasens assegura que "conservar el ritual és important". El dia 29 de juny, l'endemà, dia de Sant Pere, es procedirà al retorn del bust en professó a l'interior de la Prioral, amb una música especialment dissenyada per Albert Galcerà "i que recordarà el seguici que no podrà ser", diu el regidor de Cultura. Tots aquests actes també es podran veure a través de l'antena de Canal Reus

Daniel Recasens

Música i activitats en línia

De fet, la música serà important durant la Festa Major. Concerts de gralles, espectacles lluminosos a la Prioral i revetlles als balcons formaran part de la programació de Sant Pere 2020. L'Ajuntament fa una crida a que la gent engalani els balcons per no perdre l'esperit que és Festa Major. 

En total una cinquantena d'actes que intenten mantenir l'esperit de Sant Pere entenent que enguany, sense tronades ni seguici, la festa serà molt diferent. "Cal ser prudents entre tots i ser responsables. Cal esperar el moment adequat per tornar a assaltar els carrers amb danses, bestiari i festa", diu Recasens. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades