Back to top

Per Sant Sebastià, música i ball tradicionals

Des de fa 4 anys, Reus celebra el ball d'hivern en honor a Sant Sebastià. La festa, que va anar perdent embranzida durant la segona meitat del segle XVIII fins a desaparèixer, actualment torna a ser una realitat. Les entitats que l'han recuperat han estat Carrutxa i l'Aula de Sons.
tradició

Música tradicional i cants improvisats han acompanyat la cercavila de recapta, una cercavila pels carrers del nucli antic de Reus que enguany ha recuperat el format d'origen. Els músics i cantaires s'han aturat davant dels comerços que han fet una donació, per mostrar les seves habilitats i entonar versos d'agraïment i amb un toc d'humor. El cantaire Pere Gumbau, que ja fa diversos anys que ve del País Valencià per participar en la festa, explica que "cantarem jotes, albades, garrotins... Jo personalment no tinc res pensat, crec que és més bonic presentar-te allí davant de l'establiment i cantar el que en aquell moment et pugui sortir".

És una festa senzilla, però amb el pas dels anys es constata que agrada i està funcionant bé. Una de les integrants de La Relliscada, Roser Papasseit, diu que "ens fa goig que cada any ve més gent, i que s'ho van dient, i no sé, a nivell personal nostre, aquest any ens semblava que la gent estava molt esgotada de fer altres activitats, que no s'ha parat fins ara, i a veure si serem prous per organitzar la festa... Però sí, hem decidit que sí. I després, a última hora, tothom s'hi apunta perquè té moltes ganes de participar-hi".

Fresqueta i vent, però també música, dansa, subhastes i rifes, han estat els principals ingredients de la festa d'hivern, una celebració que ha inclòs un sopar lleuger en què s'hi han apuntat unes 150 persones.

Notícies relacionades