Back to top

El Santuari de Misericòrdia acollirà el Cant de la Sibil•la

Els organitzadors no tenen constància que s'interpretés aquest cant d'origen medieval a Reus. El Cor da Capo serà l'encarregat de la representació. La voluntat és vincular l'obra anualment a la Missa del Gall.
Presentació Cant de la Sibil·la a Reus

El Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia acollirà per primera vegada el Cant de la Sibil·la. El cant d'origen medieval s'interpretarà a partir de les de 11 de la nit de la vigília de Nadal en llatí. La soprano tarragonina Mireia Tarragó i el Cor da Capo, formats per 16 músics i dirigits per Lars Isdahl, seran els encarregats d'interpretar aquesta obra que es va deixar de representar a les esglésies per ser considerada un ritu pagà que pronosticava l'arribada del Messies i la fi del món.

La interpretació del Cant de la Sibil·la a Reus sorgeix d'una proposta de la junta d'administració del Santuari de Misericòrdia i s'emmarca en els actes finals de la capitalitat cultural catalana. "Fins el segle XIII es feia en llatí, després es va prohibir -malgrat que a Mallorca es va continuar fent-", ha expressat Josep Maria Moreno membre de la junta del Santuari.

De fet, la UNESCO va declarar la representació mallorquina Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat al 2010. I arran d'aquesta declaració "s'ha revifat una mica i que Reus sigui pionera ens omple de satisfacció", ha detallat Moreno, ja que no tenen indicis que es celebres a la ciutat.