Back to top

S'arxiva la via penal contra el projecte "Edifici Dignitat"

Un grup de veïns de Vilafortuny que va denunciar l'ocupació de l'antiga residència Montemar, a Cambrils, es retira de la via penal per no entorpir el procediment per via civil obert per la propietat. Paral·lelament, els activistes en defensa del projecte "Edifici Dignitat", continuen amb les tasques de condicionament de l'edifici.
denúncia contra ocupes Montemar

Els activistes impulsors del projecte "Edifici Dignitat", asseguren haver rebut una notificació del jutjat d'instrucció número 3 de Reus on la via penal no procedeix, davant una denuncia interposada, segons ells pel Consell de Barri de Vilafortuny, contra l'ocupació de l'antiga residència Montemar. Segons l'activista que lidera el projecte, Jorge Fernández, "descobreixo que m'havien denunciat des del Consell de barri de Vilafortuny, llavors parlo amb una persona que pertany al Consell de barri, i li demano explicacions de com és que havien denunciat, i em diu que ells no tenen constància, que no els consta que hagin aprovat posar una denúncia en nom del Consell de Barri de Vilafortuny".

Des de la plataforma veïnal Stop Okupes Vilafortuny, però, afirmen que la denúncia es va posar en nom d'un grup de veïns, i no del Consell. I que s'ha arxivat perquè els veïns han decidit, de moment, retirar-se i no recórrer, en tenir constància que la propietat ha optat per la via civil.

Segons l'activista Jorge Fernández, qui lidera el projecte, la denúncia interposada pels veïns, i una altra per la immobiliària Solvia, són il·lícites perquè no són els propietaris de l'edifici. D'altra banda, Fernández explica que en l'auto hi diu textualment que en el projecte no s'aprecien indicis de delicte. "Els retreuen, potser, probablement perquè ells directament han criminalitzat o han fet una suposició sobre delictes que diuen que jo anava a cometre, o que diuen que jo he dit que anava a cometre, que en cap moment he dit ni he formulat, és més, jo sempre he defensat que aquest projecte es faci ben a poc a poc, i podent pagar tot el que es consumeixi".

Tot plegat ha sortit a la llum en el marc d'una jornada de treball on una dotzena d'activistes han volgut donar a conèixer el projecte social entre els veïns. La jornada, que ha inclòs esmorzar i dinar popular, segons explica l'activista Gemma Lladó, també ha servit per donar visibilitat als treballs de desbrossament i neteja que s'estan duent a terme a l'"Edifici Dignitat".

 

Paraules clau:

Notícies relacionades