Back to top

Saül Garreta pren possessió de la presidència del Port de Tarragona

L'arquitecte tarragoní ha remarcat la funció clau que creu que ha de tenir l'equipament portuari en l'articulació de l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona, amb una línia continuista respecte de molts projectes ja engegats durant aquests darrers quatre anys i, remarcant sobretot, el seu posicionament a favor d'un creixement econòmic sostenible i que lluiti contra l'emergència climàtica.

Relleu oficial al capdavant de l'Autoritat Portuària. L'arquitecte tarragoní Saül Garreta ha pres el relleu del riudomenc Josep Maria Cruset aquest dijous en un acte institucional presidit pel nou conseller de Territori, Juli Fernández, qui precisament ha estat qui ha nomenat Garreta.

El nou president ha lloat la feina feta per Cruset i ha llençat una aposta clara pel consens amb tot el territori, remarcant que el Port he de continuar sent un motor de la segona àrea metropolitana de Catalunya.

Garreta ha reconegut la complexitat del nostre territori, però malgrat aquesta complexitat, ha afirmat que el Camp de Tarragona és capaç de fer funcionar dos sectors a priori antagònics com són el turisme i la indústria.

En aquesta línia, ha tornat a incidir en la seva voluntat de prioritzar la sostenibilitat econòmica i mediambiental, afirmant que se sent còmode amb grans projectes com la nova Zona d'Activitats Logístiques o l'augment de la capacitat ferroviària del Port amb l'ampliació de la terminal de la Boella.

Pel que fa als creuers, ha estat més prudent, apuntant, però que és un projecte de territori i no només del Port i que cal estudiar-lo a fons.

Tant Garreta com el conseller Fernández han agraït en reiterades ocasions el traspàs detallat d'informació dut a terme per Cruset, un traspàs que ha continuat aquest mateix dijous entre el president sortint i l'entrant amb una nova jornada de treball.

Paraules clau:

Notícies relacionades