Back to top

El sector del turisme, pendent de la Setmana Santa

El portaveu de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, assegura que totes les esperances estan dipositades en la campanya de vacunació.

Una vegada acabades les festes de Nadal i el carnaval, ara toca mirar cap a la Setmana Santa. Sobretot ho fan des del sector de l'hostaleria i el turisme, dos dels sectors més afectats per la pandèmia.

Actualment, a la Costa Daurada hi ha unes 700 empreses que es dediquen al sector del turisme. De fet, si només ens fixen en aquells establiments que formen part de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (FEHT) de Tarragona, hi ha un total de 95 hotels que compten amb 55.000 places, 54 càmpings amb 66.000 places i 80 empreses que gestionen apartaments que suposen de 24.800 places.

Pèrdues milionàries

Un volum d'establiments que, des de l'inici de la pandèmia, han deixat d'ingressar uns 4.500 milions d'euros. De fet, i segons assegura el portaveu de la FEHT a Tarragona, Xavier Guardià, "hi ha empreses que no han pogut obrir portes des de l'octubre del 2019" i, per tant, no han generat cap tipus d'ingrés.

La vacuna decidirà sobre el futur del turisme

Des del sector asseguren que ara mateix es troben en una situació similar a la de l'inici de la pandèmia, perquè la incerta torna a imperar en el sector.

El que està clar és que des del sector estan impacient per poder obrir, però també es mostren prudents i alerten que una obertura precipitada per Setmana Santa podria perjudicar tota la temporada d'estiu.

Per aquest motiu, i com en molts altres sectors, des de la FEHT estan molt pendents de com evoluciona la campanya de vacunació per poder obrir portes el més aviat possible.

Secció Economia 

Paraules clau:

Notícies relacionades