Back to top

El sector econòmic demana ajudes per treballadors i empreses

Tots els sectors econòmics, de tots els àmbits, es veuen afectats d'una manera o altra a causa del confinament. Organismes com la Cambra de Comerç o PIMEC demanen a les administracions implementin mesures que suavitzin al màxim el cop per al conjunt de treballadors i empreses.
comerç

És indiscutible que més enllà de la crisi sanitària que representa el coronavirus pel conjunt de la societat, també té una afectació directa al conjunt de sectors econòmics.

Els experts són prudents a l'hora de quantificar l'afectació que tindrà aquest període de desacceleració per al conjunt de l'economia.

De moment, la Cambra de Comerç de Reus ja ha posat en marxa un canal d'informació sobre el Covid-19 on faciliten informació que pugui afectar al conjunt d'empreses de l'ens cameral.

Un portal des d'on els associats poden trobar documents com certificats sobre la mobilitat dels treballadors per motius laborals, les mesures que cal adoptar per minimitzar l’impacte econòmic de l’epidèmia, la convocatòria europea d’ajudes per a start-ups i pimes o l'ajornament dels pagaments a l’Agència Tributària per a autònoms i pimes.

La PIMEC demana triplicar el fons de contingència

Des de PIMEC, per la seva part, apunten que caldrien com a mínim triplicar els 1.000 milions d’euros del fons de contingència de la Generalitat per donar liquiditat a pimes i autònoms.

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades