Back to top

El sector immobiliari es recupera, però els nivells encara són baixos

Així ho ha assegurat el director de l'Associació de Promotors de Catalunya (APCE) en una nova sessió de les Trobades Immobiliàries.
Marc Torrent en una de les Trobades Immobiliàries de la Cambra de Comerç de Reus

L'Associació de Promotors de Catalunya (APCE) ha presentat aquest dimarts, 19 de novembre, les dades de conjuntura immobiliària del territori, en una nova sessió de les Trobades Immobiliàries.

En aquesta ocasió, el director general de l'APCE, Marc Torrent, s'ha mostrat optimista, després de la recuperació que està vivint el sector en els últims anys, malgrat que encara ens trobem a anys lluny de com estàvem abans de la crisi.

El Baix Camp, líder de la recuperació immobiliària 

Si parlem de dades, l'any passat es van acabar un total de 736 habitatges al Camp de Tarragona, dels quals la gran majoria pertanyen a la comarca del Baix Camp, on se'n van enllestir un total de 526.

No obstant això, si parlem d'habitatges iniciats, el Baix Camp compta amb 187 habitatges, mentre que al Tarragonès, per exemple, s'han iniciat 262 durant el que portem de 2019, convertint-se en les dues comarques més dinàmiques de la província.

sector immobiliari

De fet, i pel que fa a la creació d'habitatges nous, Torrent destaca el component turístic que caracteritza la nostra zona, assegurant que no només s'han de generar habitatges de llar, sinó també per a segones residències, per a tot aquest turisme que s'acosta a la Costa Daurada.

Com afectaria una nova crisi al sector?

Durant la conferència, Torrent també va ser preguntat per com afectaria el sector una possible crisi econòmica. En aquesta línia, el director de l'APCE assegura que el nivell en què es troba el sector és tant baix que difícilment es pugui empitjorar.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades