Back to top

El sector de la construcció, a la corda fluixa

La crisi del coronavirus està, també, fent estralls en el sector de la construcció. Si bé moltes empreses encara s’estan recuperant de la darrera crisi econòmica, l’alentiment, o pràcticament paràlisi de les administracions a l’hora de pagar les obres públiques ja executades, pot suposar un gran cop pels empresaris del sector.
obres grues

La delicada situació econòmica de moltes empreses del gremi de la construcció està portant molts mals de cap als empresaris del sector.

Des del Gremi de la Construcció del Baix Camp alerten que la paralització dels tràmits administratius a l'hora de cobrar obres públiques ja executades agreuja la crisi d'un sector que fa més de 15 dies que està aturat.

Demanen que s'agilitzi la tramitació dels ERTO's

La situació en què es troben està ofegant les empreses del sector, que es veuen obligades a presentar ERTO’s. En aquesta línia exigeixen a la Generalitat més celeritat en tramitar-los. A més, veuen amb preocupació la falta de materials i d’equips de protecció, els EPI, per treballar amb seguretat un cop s’aixequi la prohibició.

Els constructors exigeixen a les administracions equips de protecció

Des del Gremi també apunten que els ajuts de la Generalitat són insuficients i massa lents a l’hora de tramitar-los. D’altra banda, afirmen que no es poden permetre una aturada total de la inversió pública com ja van patir fa uns anys, amb la crisi econòmica. Actualment, asseguren, bona part de les empreses encara estan força dèbils, i "una patacada pot ser la sentència per moltes d’elles".

Auguren una lenta reactivació del sector

Un cop superada la pandèmia, temen un consum immobiliari sota mínims. És per això que valoren positivament el Pla de Reactivació Econòmica de Reus impulsat per l’Ajuntament, i demanen a l’administració local que aposti per les empreses del territori.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades