Back to top

El sector de la Imatge Personal reclama l'IVA reduït

Una vuitantena de professionals del sector s'han concentrat aquest matí a la Plaça del Mercadal.

Professionals dels serveis de la perruqueria, l'estètica i la barberia s'han concentrat aquest matí a la Plaça Mercadal per reclamar que retornin l'IVA reduït al sector de la imatge personal. Al 2012 van patir una pujada del 8% al 21% que el govern espanyol assegurava seria temporal. Vuit anys després continuen tributant a un IVA general del 21% que consideren que no els hi correspon per ser un servei essencial.

Perruqueries Manifestació

Pili Arenas, portaveu de la plataforma CREER EN NOSOTROS, assegura que davant aquest augment de l'IVA molts negocis van assumir els costos per no apujar els preus dels serveis, tot pensant que seria momentani, però "aquesta quantitat és molt elevada per mantenir-la durant vuit anys", declara.

Un sector molt afectat per la Covid-19

Tot això, sumat a la situació de crisi econòmica i social que estem patint actualment ha comportat que gairebé un 30% de salons d'estètica i bellesa s'hagin vist obligats a abaixar la persiana. Molts dels afectats asseguren que en aquestes condicions, la situació és insostenible. Pilar Descarrega, professional dedicada a la perruqueria, explica que "amb l'IVA al 21% i les despeses generades per la Covid-19, ens estem ofegant".

Les barberies també s'han vist molt afectades per aquesta crisi, Mayte Guerra, també professional del gremi, lamenta el tancament de tants locals arran d'aquesta crisi i assegura que "aquesta situació no es pot sostenir".

La manifestació ha estat convocada per la plataforma CREER EN NOSOTROS i s'ha celebrat a més de 75 ciutats de l'Estat Espanyol.

Paraules clau:

Notícies relacionades