Back to top

El sector de la restauració se sent, de nou, assenyalat

Unes restriccions que arriben en unes festes de Nadal que havien de servir per recuperar-se econòmicament

Taules i cadires buides i poca esperança pel que fa a la recuperació econòmica d'un dels sectors que s'ha vist més perjudicat i assenyalat al llarg d'aquesta pandèmia. Les noves restriccions del 50% d'aforament en els interiors de bars i restaurants han desencadenat una allau d'anul·lacions que ja es preveia feia unes setmanes amb les recomanacions de Salut d'anul·lar els sopars d'empresa. Ara, amb un nou atac als empresaris del sector, molts restauradors han vist les pàgines dels seus llibres de reserves completament buides.

El gerent del restaurant Bella Itàlia de Reus, Gino Fiorino, assegura que en els últims dies més de la meitat de reserves que tenia previstes per aquestes festes s'han vist anul·lades amb les neveres plenes. Una situació que es tradueix en l'agreujament de la situació econòmica tenint en compte que al llarg d'aquest any s'han deixat de facturar molts diners en els bars i restaurants del territori. A més a més, asseguren que si aquesta situació no es recupera en els pròxims 15 dies, hauran de recórrer a acollir-se a nous ERTO per als treballadors.

Tot plegat, indica que aquesta nova onada de restriccions en el sector podrien portar a tornar a veure molts empresaris abaixant la persiana dels seus locals per última vegada. En qualsevol cas, caldrà fer una valoració al final de les festes de Nadal.

La Bella Italia és un dels restaurants afectats per les noves mesures

Paraules clau:

Notícies relacionades