Back to top

El sector de l'avellana prepara una tancada de protesta

Unió de Pagesos ha acordat tancar-se a la seu del Departament d'Agricultura com a protesta davant l'incompliment d'Agricultura en l'aplicació d'una moratòria als crèdits de l'avellana.

Una trentena de pagesos s'han vist afectats per l'incompliment dels compromisos del Departament d'Agricultura en l'aplicació de la moratòria d'un any dels crèdits del pla de xoc que es va sol•licitar el 2020 davant la crisi de l'avellana.

Unió de pagesos reivindica que l'incompliment de la consellera Teresa Jordà és injustificable i ha acordat prendre accions de protesta, de fet, Rafel Español, portaveu del sindicat, ha explicat que "ens tancarem al Departament d'Agricultura perquè no estem conformes amb com ens han tractat".

Crisi de l'avellana

avellana

El 2018 va ser un any perjudicial pels productors d'avellana. Les ventades de la primavera i les pluges de la tardor, juntament amb la baixada del preu internacional de l'avellana van provocar una reducció de la producció de fins a un 30% i que va arribar al 60% en els dos anys següents. Aquest fet va impulsar al sector a demanar aquesta moratòria l'octubre del 2020, que els ajudaria a frenar el cop d'aquesta crisi.

Resposta del Departament

Pocs minuts després que se celebrés l'assemblea convocada per la Unió de Pagesos, la consellera Teresa Jordà ha volgut donar resposta i ha explicat que "s'ha treballat per intentar modificar les condicions inicials, però per motius tècnics de l'ICF mateix no ha estat possible". Tot i aquesta impossibilitat tècnica, la consellera ha emplaçat el sector de l'avellana a tornar a seure i continuar buscant noves fórmules conjuntament per fer que el cultiu d'aquest producte pugui ser viable.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades