Back to top

El sector de l'hostaleria reclama que se segueixi la doctrina basca

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc ha revocat les mesures antiCOVID que mantenien els bars i restaurants tancats.

La restauració catalana demana canvis al Govern davant les dades positives que s'està registrant al país i veu la sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc com un bri d'esperança per modificar les mesures que consideren restrictives per al sector. 

Sumen esforços en aquesta petició la Federació d'Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona, i el Gremi de Restauració de Barcelona. Tots plegats reclamen que el sector no és focus de contagis

Peticions al Govern

Davant l'escenari actual, demanen una "valoració setmanal amb el sector de la situació sanitària" així com també "ampliar els horaris de manera que el sector pugui treballar en millors condicions". De fet, demanen que es pugui obrir fins a les 18.00 h, com a mínim i que es comenci a calendaritzar el retorn als sopars. 

'Hem de fer cas als experts sanitaris'

El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, en declaracions al Notícies Vespre de Canal Reus, assegura que la justícia no hauria de prendre decisions en aquells àmbits en els quals no té coneixement. Apel·la a la necessitat de seguir les instruccions dels experts sanitaris. 

Paraules clau:

Notícies relacionades