Back to top

El sector químic demana complicitat de l'administració per assolir l'emissió zero l'any 2050

La millora de l'estat del medi ambient està en mans de tots, incloses les empreses del territori. Amb tot, empreses del sector químic comencen a reclamar una major complicitat per part de l'administració a l'hora de permetre millores i finançar aquests canvis per tal d'arribar a zero emissions de CO2 l'any 2050.

L'empresa Dow Chemical Ibèrica, una de les empreses químiques més importants del Camp de Tarragona, ha presentat el seu full de ruta per assolir la neutralitat de carboni amb la meta l'any 2050. La companyia s'ha marcat tres fases diferents per tal d'arribar a no emetre CO2 d'aquí a 28 anys, amb la descarbonització i l'economia circular al centre de l'estratègia. De fet, l'empresa ja ha impulsat diversos canvis en el seu funcionament per tal d'avançar en aquesta línia, com ara el canvi d'una turbina, la qual ha permès, durant el primer trimestre de 2022, reduir un 8% les emissions del Complex Industrial a Tarragona. 

Reclamen complicitat per part de l'administració

Tot i això, reclamen tenir una major complicitat per part de les administracions, ja que asseguren que, sense aquesta ajuda, no podran aconseguir mai una descarbonització completa. Segons el director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral, necessiten una ajuda legislativa perquè considerin alternatives d'hidrogen, alhora que s'han de crear noves aliances i fer una gran inversió per tal d'arribar a aquest objectiu del 100% de descarbonització. 

L'empresa ja compta amb un pla marcat pels pròxims 10 anys sobre com millorar el seu impacte mediambiental, a l'espera de poder avançar en la situació fins al 2050 amb l'ajuda dels poders polítics catalans i espanyols

Paraules clau:

Notícies relacionades