Back to top

El sector turístic continua pessimista davant l'augment de contagis a Catalunya

El president de la ConfeCat ha fet balanç de quina és la situació en què es troba el sector i que cal fer per incentivar la seva recuperació.

L'increment de casos de Covid-19 els darrers dies ha situat Catalunya en un punt de risc i això perjudica i molt el turisme. Aquest dimecres, 7 de juliol, el president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració de Catalunya (CONFECAT), Santiago García-Nieto, s'ha reunit a Salou amb els representants de les quatre federacions provincials per avaluar l'arrencada de la temporada d'estiu.

A l'espera del turisme internacional 

Tots els portaveus han estat d'acord en titllar l'actual situació de dramàtica, atès que no s'ha recuperat el flux d'arribades de turistes internacionals, condicionant així la reactivació del sector en diferents zones del país.

En el cas de la demarcació de Tarragona, el sector està treballant amb un 60% d'ocupació. Unes dades pessimistes si tenim en compte que en condicions normals es rondaria el 80%. De fet, els que pitjor ho estan passant són els hotels de la costa que tenen una clientela, majoritàriament, estrangera. En aquest cas, i davant la manca de turisme estranger, són molts els que encara no han obert les seves portes.

D'altra banda, hi trobem els càmpings, el 100% dels quals ja tenen les persianes pujades i amb bones xifres d'ocupació.

"Les notícies a curt termini no són bones"

Malgrat que García-Nieto assegura que "les notícies a curt termini no són bones, almenys, durant el mes de juliol", es mostra esperançat de cara als mesos d'agost, setembre i octubre.

Promocionar Catalunya com una destinació segura i preparada

Tanmateix, el president de l'entitat ha enumerat quines són les prioritats actuals del sector, com la necessitat de comptar amb una "inversió destinada a la promoció de la nostra destinació, així com a la recuperació del seu posicionament com una destinació segura i competitiva".

“Cal que enviem missatges de confiança a l’exterior”

En aquest sentit, García-Nieto ha afirmat que la reactivació del turisme passa per la confiança que transmeti el país a l'exterior: "Cal començar a estructurar, concretar, dotar de recursos i posar en pràctica les accions, els elements i els arguments que ens permetin presentar i posicional la nostra destinació a l'exterior com a sanitàriament segura".

Paraules clau:

Notícies relacionades