Back to top

El sector turístic 'esperava més' del Pont de la Puríssima

Els hotels de la Costa Daurada, a mig gas, han tancat la temporada 2022 amb una intensa i llarga setmana d'activitat que no ha complert amb les expectatives inicials.

Satisfacció relativa en el sector turístic de la Costa Daurada. Si bé és cert que tanquen el 2022 lleugerament per sota del 2019, un any de rècord, la crisi econòmica derivada de la pandèmia i la inflació desmesurada dels darrers mesos han descafeïnat una temporada que es plantejava molt bona. 

La cirereta d'aquest pastís, a més, ha sortit amarga. El Pont de la Puríssima havia de ser el colofó a un estiu positiu en dades d'ocupació, però la realitat no ha arribat a les expectatives esperades. El fet que hagi estat un pont tan llarg, que alguns han arribat a considerar un doble pont, ha fet fluctuar els visitants. Si a l'interior sí que s'han aconseguit xifres acceptables, a la costa, tot i la tendència de sol de les darreres setmanes, la situació no ha estat satisfactòria. A tot plegat cal sumar-hi les previsions de canvi de temps, amb fred i pluja, que ha desmobilitzat les reserves de darrera hora.

Increment de despeses

La inflació i l'encariment de l'energia i els productes bàsics ha condemnat els empresaris del sector turístic a veure com les dades s'assemblen molt a les del 2019, però, en canvi, els beneficis s'han retallat exponencialment. L'encariment generalitzat no s'ha vist reflectit en els preus, sovint pactat amb antelació, i això ha frenat els ingressos i també la rendibilitat de la temporada. 

Paraules clau:

Notícies relacionades