Back to top

El sector turístic, il·lusionat amb la Setmana Santa

S'espera una ocupació mitjana als establiments de les Terres de l'Ebre i a l'interior de la demarcació. A la Costa Daurada les previsions són més baixes.

Ara que s'ha aixecat el confinament comarcal i que es permet la mobilitat per tot Catalunya -respectant sempre les bombolles de convivència-, el sector turístic de la província de Tarragona es mostra esperançat amb l'arribada de la Setmana Santa que ha de servir com un punt de partida inicial per a la recuperació progressiva de l'activitat. El 80% dels càmpings, el 50% de les places d'apartaments turístic i un 15% dels hotels vacacionals de la província de Tarragona obriran durant la Setmana Santa per rebre als visitants catalans. Alguns tornaran a tancar fins al maig. 

De fet, alguns d'aquests establiments turístics només obriran parcialment les seves instal·lacions. Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, s'ha mostrat il·lusionada, però també cautelosa respecte a l'obertura per Setmana Santa "és evident que són bones notícies que puguem començar a treballar amb els visitants catalans, però no podem perdre de vista que el nostre gran objectiu és poder treballar amb tots els mercats i tenir ocupacions més altes. Per això, necessitem que la pandèmia estigui controlada, el màxim de persones vacunades i que es puguin reobrir, tant la mobilitat entre les comunitats autònomes, com les fronteres amb la màxima seguretat sanitària per a tothom". La presidenta de la FEHT recorda que "el 50% dels turistes que visiten la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre és internacional mentre que l'altre 50% és nacional".

Així, Cabré assegura que "una altra temporada sense visitants internacionals seria la sentència per a molts establiments turístics. Recordem que hi ha hotels que estan tancats des de l'octubre del 2019". A més, Cabré afegeix que "l'any passat vam perdre tota la Setmana Santa, ja que vam haver de tancar. Tot i que la d'enguany seguirà sent molt atípica, ja que no tindrem les grans competicions esportives que se celebren habitualment a la Costa Daurada, ni els nostres visitants fidels de l'Aragó, Navarra i Euskadi".

Ocupacions variables

Pel que fa a les ocupacions dels establiments turístics que han decidit obrir aquesta Setmana Santa Cabré assegura que "a l'interior i a les Terres de l'Ebre, on els establiments turístics són més petits, tindran ocupacions mitjanes o, fins i tot, alguns dies concrets arribaran a tenir ocupacions altes. És a dir, entre un 60% i un 85%. A la costa, on els establiments són més grans, les ocupacions seran baixes i mitjanes, és a dir, entre un 30 i un 60%. És un inici interessant. Reobrirem els establiments amb totes les mesures de seguretat, donarem feina als nostres professionals i ens posarem un altre cop en marxa amb l'esperança que aquest estiu sigui substancialment millor que el de l'any passat". Cabré conclou rotundament "ens pot més la il·lusió de tornar a reobrir els nostres negocis i retrobar- nos amb els treballadors, que no pas la rendibilitat econòmica que aconseguirem aquests dies".

A l'espera dels turistes internacionals, satisfacció pel Passaport Sanitari Fa uns dies la Comissió Europea va aprovar posar en marxa el Passaport Sanitari gratuït on es podrà verificar si la persona ha estat vacunada, si ha passat la malaltia o si té un resultat negatiu en una prova. Cabré s'ha mostrat esperançada amb aquesta notícia "és un fet important, ens dóna seguretat i garantia, tant al sector turístic que veiem com les Administracions tenen la intenció de facilitar el moviment dels turistes aquest estiu, però alhora també dóna seguretat a tots els turistes que volen fer vacances". Tot i això, Cabré ha manifestat que "desitjo que tothom es posi les piles i que realment el Passaport Sanitari estigui disponible com més aviat millor, no podem passar un altre estiu sense visitants estrangers. A més, tenim algun dubte sobre com pot afectar els turistes russos, molt importants a la nostra província, però esperem que s'acabi resolent i també puguin visitar-nos".

Paraules clau:

Notícies relacionades