Back to top

Segon cap de setmana de tancament perimetral a Reus

Des d'aquest divendres i fins dilluns a les sis del matí no es pot entrar o sortir de la ciutat sense una justificació.

Aquest és el segon cap de setmana amb restriccions de mobilitat i tancament perimetral dels municipis. Des de les sis d'aquest divendres al matí i fins dilluns vinent, també a les sis del matí, no es pot sortir o entrar de Reus i de la resta de municipis sense una justificació.

Ara bé, les rotondes d'accés a la ciutat per les quals ha passat aquesta redacció, de la mateixa manera que la setmana passada, no compten amb cap control policial. El trànsit ha estat fluid, com un divendres normal i corrent.

La Guàrdia Urbana va explicar la setmana passada que s'havia fet un control dissabte a la carretera d'accés des de la C14, provinent de Salou.

Lleuger descens de la incidència del virus a Reus

Tot això el dia que les dades de COVID a Reus tornen a reduir-se mínimament. Segons els informes del departament de Salut, la situació a la ciutat sembla estancada.

El risc de rebrot continua molt per sobre de la mitjana catalana. Actualment es troba en 1.208 punts a Reus i en 731 a Catalunya. Ja no es duplica l'estadística nacional però la ciutat continua pràcticament 500 punts per sobre. Ara bé, també és cert que el ritme de descens de les xifres a Reus són més elevades que les de la resta del país.

Per contra, la velocitat de transmissió del virus, la coneguda com a Rt, a Reus fa dies que s'ha congelat. La capital del Baix Camp va veure com era de les primeres ciutats de més de 100.000 habitants on la xifra baixava de l'1 però continua frenada en aquests 0,95. A la resta de Catalunya la xifra redueix lentament però de forma constant.

Paraules clau:

Notícies relacionades