Back to top

Segon concert del Cicle Xavier Blanc de l’Orquestra Camerata XXI al Teatre Fortuny

El concert proposa el retrat d’un moment històric molt concret: Viena 1770

Demà divendres, 17 de març, a les 20.30 h, el Teatre Fortuny acollirà el segon concert del Cicle Xavier Blanc de l’Orquestra Camerata XXI, Viena 1770, organitzat amb l’Associació de Concerts de Reus. El concert tindrà com a protagonistes l’Orquestra Camerata XXI i el violoncel·lista Amat Santacana, que sota la batuta de Eduardo Álvarez,  interpretaran obres de Marianne Martínez, Franz Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart.

VIENA 1770

Seguint el fil de la temporada, dedicada a les dones a la música, aquest concert proposa el retrat d’un moment històric molt concret: Viena 1770. A les portes de la Revolució Francesa, Viena, capital de l’Imperi Austrohongarès, es consolida com la gran potència cultural a Europa.

En aquest context coincideixen els tres protagonistes del concert: Marianne Martínez (1744-1812), compositora d’origen espanyol i deixeble de Haydn que va esdevenir una músic de referència del seu temps, exercint de compositora, cantant i teclista. Franz Joseph Haydn (1732-1809) mestre de la primera autora del programa i gran renovador del gènere simfònic i Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)  del que s’interpretarà una simfonia escrita el 1774 havent tornat a Salzburg després de viatjar per mitja Europa. 

Venda d’entrades

Les entrades es poden adquirir al web  https://www.teatrefortuny.cat i a taquilles del Teatre Fortuny (de dilluns a divendres en horari d’11 a 13 h i de 18 a 20 h). Els dies d’actuació la taquilla obrirà 1 hora abans de començar l’espectacle.

Pròxims concerts de Camerata XXI

El mes d’abril s'iniciarà amb Invisibles, el dia 1 d’abril a l’Auditori Pau Casals del Vendrell i el 2 d’abril al Teatre Bartrina de Reus. Un Concert homenatge a qui va ser l’ànima del projecte de Camerata XXI des de gairebé els seus inicis, el Xavier Blanc, i que com és sabut, ens va deixar l’octubre de 2021. El seu llegat a Camerata XXI i a la cultura de les comarques tarragonines és incalculable. Aquest programa vol posar el focus en diferents invisibilitats que envolten el món de la música i els seus personatges. 

Camerata XXI Fundació Privada és una entitat sense ànim de lucre creada el 21 d’abril de 1991. Des d’aleshores ha estat l’orquestra de l’Auditori Pau Casals del Vendrell i del Festival Internacional de Música Pau Casals. Actualment, l’orquestra combina la seva residència al Teatre Bartrina de Reus i la realització d’una temporada estable de concerts al Teatre Fortuny de la mateixa ciutat. L’orquestra rep el suport de l’ajuntament de Reus i de la Fundació Privada Camerata XXI. 

Paraules clau:

Notícies relacionades