Back to top

Segon dia de vaga del professorat

Els sindicats continuen la seva lluita unitària per millorar la situació del sector de l’Educació, avui a Tarragona. Prou de retallades, la dimissió del conseller Cambray i un increment de la inversió en Educació de, com a mínim, el 6% del PIB

Els representants sindicals han determinat quines són les seves línies vermelles per començar la negociació. En primer lloc, demanen la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i, en segon lloc, volen una mesura concreta per l’any vinent: la reducció d’hores lectives que es van imposar amb les retallades que pateix el sector des de fa més de 10 anys, ja que el col·lectiu està assumint més hores de les que li toca.

També han detallat que no volen ni la implantació de la jornada partida ni del nou currículum, que no s’ha consensuat. A més, han reclamat un augment en la inversió en Educació del 6% del PIB i l’eliminació dels terços, ja que es converteixen en mitges jornades.
 
A l’inici de la concentració, on s’han reunit centenars de persones, a la plaça Imperial Tarraco, han denunciat que Cambray no escolta als treballadors i que promou una "campanya de desprestigi" cap a la feina del professorat.

Cambray respon a la mobilització

Com a conseqüència de la vaga, el conseller Gonzàlez-Cambray ha fet marxa enrere i ha anunciat que els centres educatius que ho sol·licitin podran no aplicar el pròxim curs el nou decret de currículum que està preparant el departament, i, per tant, podran continuar aplicant els currículums actuals.

Ho ha anunciat en una compareixença a la seu del Departament, després de no haver pogut inaugurar el Saló de l'Ensenyament per la protesta d'un grup de docents en el segon dia de vaga.

Cambray també ha avançat que s'han recollit part de les aportacions fetes a l'esborrany del currículum i ha anunciat que la setmana vinent s'explicarà a les direccions com queden. Pel que fa a la vaga, ha assegurat que entén el cansament del col·lectiu, però que "en cap cas" pensa dimitir, tal com li demanen els sindicats.

Paraules clau:

Notícies relacionades