Back to top

Segona dona que denuncia un cas de violència obstètrica a l'Hospital de Reus

En el cas de la Maribel va ser quan va donar a llum al seu tercer fill ara fa 19 anys. Explica que quan el va veure, fins i tot, va sentir rebuig.

La setmana passada els explicàvem el cas de l'Amanda, una noia de Reus que denunciava un presumpte cas de violència obstètrica a l'Hospital Sant Joan de Reus i que ahir els dèiem que és el vídeo més vist de la història de Canal Reus. Doncs bé, una trentena de dones d'arreu de Catalunya s'han posat en contacte amb aquest mitjà perquè també volen explicar el seu cas. Testimonis que no són necessàriament recents, com és el cas de la Maribel, que explica el part del seu tercer fill fa ara 19 anys. 

L'Hospital respon a les acusacions

Per la seva banda, l'Hospital Sant Joan de Reus, en ser preguntat altre cop pel cas de l'Amanda, ha assenyalat que no volen entrar en debats. En tot cas, i en defensa dels professionals sanitaris en general, han explicat que els ginecòlegs sempre miren de respectar el pla de part que volen els pares i mares i que això en la majoria de casos s’aconsegueix, però que quan el nen o nena no ve bé, l’obligació de l’obstetra és actuar per preservar la salut del nadó i de la mare. 

Paraules clau:

Notícies relacionades