Back to top

Segona oportunitat per desencallar el contracte de la brossa

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres el segon plec de clàusules per licitar el servei de recollida de les escombraries i neteja de la ciutat.
Contracte Brossa

L'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, per segona vegada, un plec de clàusules que ha de permetre desencallar la renovació del contracte de la brossa. Es tracta del contracte més important de la ciutat, que aquest cop, puja a més de 13,7 milions d'euros. Això representa un increment de mig milió d'euros respecte l'anterior proposta, aprovada a finals del 2019.

El nou plec

Segons ha explicat Mariluz Caballero, regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, el nou pressupost té a veure amb l'exigència de "justificar els criteris d'adjudicació" a l'hora d'escollir l'empresa que es farà càrrec del servei. A més, el contracte tindrà un termini de 10 anys, "i sense possibilitat de prórrogues". Segons Caballero, l'anterior contracte també contava amb aquesta clàusula, per bé que s'ha prorrogat durant dues anualitats. 

En total, el pressupost de licitació a deu anys vista, frega els 150 milions d'euros

L'oposició en bloc ha carregat contra la manera amb la qual s'ha desenvolupat el plec. El PSC considera nefasta la gestió, Ciutadans carrega contra la impossibilitat d'ampliar la plantilla, i la CUP proposa que el servei se'l quedi SIRUSA. De fet, hi ha hagut una petita picabaralla entre el portaveu socialista i la regidora d'Hisenda pel to d'aquesta durant la seva intervenció. 

Encara queda...

El 23 de desembre es va acabar el termini per presentar les ofertes al primer plec de clàusules. Això vol dir que van passar dos mesos. De la mateixa manera ara també es donarà un termini de presentació de les empreses, i d'aquí que s'esperi que la nova licitació del servei es tanqui abans d'acabar l'any. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades