Back to top

El seguici clou la Festa Major d’Almoster entre ballades

La festa de Sant Abdó i Sant Senén, marcada per la gran participació del poble, s'acomiada en un dia on la il·lusió i les ganes dels almosterencs i almosterenques han atapeït els carrers.

Era un dia especial, per tot el que comportava. Ho són tots en què torna una celebració que ha estat dos anys sense fer-se. El poble d'Almoster ha trobat a faltar la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Finalment, s'ha realitzat completament com abans de la pandèmia, com sempre. En l'últim dia de festa, el seguici va ser puntual, i abans de les sis de la tarda ja havia fet cap a la plaça de l'Ajuntament. Els nans, Era i Abdó encapçalaven la comitiva, seguits de la Canaleta i els gegants Àgata i Miquel, amb l'acompanyament musical del grup els Vitxets.

Una vila amb so de Festa Major

Els carrers d'Almoster es van omplir de vida i van respirar un ambient que, tot i haver passat tant de temps, en cap cas era desconegut. L'anada solemne del seguici va creuar el centre de la vila fins a arribar a la plaça de l'església. En fer-ho, les campanes van donar la benvinguda als elements festius, i es va dur a terme la solemne missa i la tradicional ofrena dels nans. Quan la cerimònia va finalitzar, es van produir les penúltimes ballades abans de la tornada. A la plaça Josep Rosselló, es va organitzar un concurs de truites de participació lliure. La Xaranga Bandsonats va continuar amenitzant la tarda a un públic afamat de Festa Major

Satisfacció des del consistori

Des de l'Ajuntament s'ha destacat la gran quantitat de persones que han assistit als actes programats. Per exemple, expliquen que el concurs d'arrossos ha duplicat el nombre de participants. A més, es remarca que l'esperit de Festa Major sempre ha estat present entre almosterencs i almosterenques. 

Les espurnes marquen el final de festa

La celebració es va reprendre al carrer de la Font amb la cercavila de la Canaleta. Després de la tornada festiva cap a la plaça de l'Ajuntament i de les últimes ballades, un gran castell de focs va posar punt final a la Festa Major del retorn.

Paraules clau:

Notícies relacionades