Back to top

El Seguici Petit brilla després del temporal

Tot i les inclemències del temps, el Seguici Petit va omplir d'il·lusió els carrers de Reus amb les danses, balls, bestiari i elements petits del seguici festiu de Sant Pere.

Des de primera hora del matí, estàvem tots pendents del cel. La previsió meteorològica ho posava tot en contra. Quedaven pocs minuts per les sis de la tarda i les gotes de pluja encara queien, però el que més es palpava eren els nervis en l'ambient, feia dos anys que el Seguici Petit no sortia i els nens i nenes havien assajat molt per a l'ocasió. Sort que, com bé es diu, l'esperança és l'últim que es perd.

Encara que l'inici s'endarrerís mitja hora i no es poguessin fer els balls de lluïment, l'espera va valdre la pena. El sol va començar a treure el cap i va il·luminar els somriures de tots els ganxets i ganxetes que havien de sortir a lluir les seves danses, balls, elements i bestiari. 

Actuacions amb il·lusió amb retirada final

Il·lusió en les cares de tots els infants que participaven en el seguici i emoció en tot el públic que es va atrevir a sortir de casa, tot i la mala previsió meteorològica. Dos anys sense Seguici Petit va ajudar a ballar encara amb més ganes i força. El recorregut també va canviar: el Seguici Petit va sortir des de l'Ajuntament direcció cap al carrer Major, i es va preveure eliminar la ballada de lluïment al final per a evitar relliscar amb les llambordes mullades del Mercadal.

Tot i això, la pluja va tornar al cap d'una estona i va provocar que finalment el Seguici Petit hagués de retirar-se, donant gràcies a la breu treva que el temps els havia donat. Amb tot, encara que el Seguici fos el Petit, amb les ganes que hi van posar, van ser els més grans de tots

El Tomet persisteix

De fet, la pluja va arribar a ploure amb molta força, i la gran majoria d'actes es van veure afectats. Es va suspendre el tradicional sopar de bou amb arròs i el concert de la Reus Big Band i les Varietées de Sant Pericu es van haver de traslladar a la sala polivalent de la Palma. Mica en mica, però, la pluja va afluixar i hi va haver un acte que es va salvar i es va celebrar pràcticament com s'havia previst. És el Tomet de Sant Ganxet, que va permetre omplir el fossar vell de públic per gaudir de la música de les Antines, un grup de gralleres i després dels DJ Ceba i Guapa i Calvo

Tomet de Sant Ganxet 2022

Paraules clau:

Notícies relacionades